Tumbaković: Sve misli uprte ka finalu baraža, ali obavićemo nacionalnu dužnost

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je pred sutrašnji meč da njegovu ekipu očekuje jedna dobra utakmica protiv Mađarske.

Nakon plasmana u finale baraža u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Srbiju očekuje susret u Ligi nacija sa komšijama.

– Očekujem da će se Mađari fokusirati na posed lopte, segment koji im je veoma kvalitetan. Dobili su poslednje dve utakmice na strani, tako da očekujem pre svega jednu dobru utakmice. Obe ekipe dočekuju ovu utakmicu sa velikom dozom odgovornosti, ali i rasterećeni jer su polufinale baraža prošli – smatra Tumbaković.

,,Orlovi” su u Oslu igrali 120 minuta, za razliku od sutrašnjeg rivala, koji je posle regularnog dela u četvrtak okončao svoj meč. Selektor ističe da to može da bude potencijalni problem, ali i ne mora da bude uslovljeno s tim.

– Pa, može i ne mora da bude problem. Ono u velikoj meri zavisi od fizičke pripremljenosti igrača koji ovde sa nama. Taj deo odgovornosti ipak dolazi od njihovih klubova, a mi smo tu da vodimo. Mislim da je naša grupa u stručnom štabu napravila sve da suplementira igrače i da ćemo mi spremni dočekati sutrašnju utakmicu.

Nije vladala euforija u našoj zemlji povodom meča sa Norveškom i ,,Orlovi” su već bili prežaljeni od strane nacije, ali ipak su iznenadili svojim pristupom i savladali favorizovanog protivnika.

Sama priprema, od skauting službe, u okviru stručnog štaba, motivacije pojedinaca i same grupe, atmosfere i ambijenta koji je napravljen i uslovno rečeno inata, jer smo već bili pušteni niz vodu.  Došli smo do maksimalne želje, angažovanja, ambicije i taj deo koji je interesantan, a to je koncentracija tih igrača na rezultat i krajnji cilj koji je ispred nas. Kad sublimiramo sve to, onda i napravimo rezultat – kazao je Tumbaković, a potom nastavio.

Svesni smo pozicije u kojoj se nalazimo. Napravili smo jedan korak ka ostvarenju cilja i to je sve jedan mali korak. Posle meča u Istanbulu ulazimo u jednu žestoku pripremu za ono što sledi. Euforija je praktično završena već juče, kada smo odradili prvi trening posle Norveške Mađarska je jako dobra ekipa, iz godine u godinu se diže. To je nacionalni projekat još od osamdesetih godina, kada su počeli da tonu, pa su se dozvali pameti i počeli da ulažu u infrastrukturu, klubove i kvalitet je isplivao. I ti rezultati njihove reprezentacije su jako dobri u poslednje dve-tri godine. U B grupi Lige nacija sve to tu, približno, svako svakog može da pobedi. Naravno, više ćemo da razmišljamo o baražu za Evropsko prvenstvo, to je prioritet, ali odgovorićemo obavezama koje nam slede. To je deo nacionalne odgovornosti – istakao je Tumbaković.

Selektor je otkrio i to da će biti promena za meč u Beogradu u odnosu na susret protiv Norveške.

Naravno da će biti promena. Mi smo ipak reprezentacija. Ne postoje glavni igrači i ne postoje igrači iz drugog plana. Postoje reprezentativci Srbije. Odmah posle utakmice sa Turskom počinjemo pripreme za ono što nam je najvažnije – meč sa Škotskom 12. novembra – podvukao je Tumbaković.

Duel sa Mađarskom igra se sutra od 20.45 na stadionu ,,Rajko Mitić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KOŠARKAŠ POKRADEN: Opljačkan Luka Vildoza

Košarkaš Panatinaikosa Luka Vildoza opljačkan je sinoć tokom jučerašnje utakmice svog tima i Makabija u Evroligi. Kako javljaju tamošnje vlasti,...

POVEZANE OBJAVE