Liga nacija: Englezi vratili deo dugova Belgiji, Haland kasno proradio (VIDEO)

Posle baraž mečeva za plasman na EURO, nastavljena je Liga nacija.   

Tri utakmice odigrane su u prvom terminu u okviru divizije A. Najviše pažnje privlačio je okršaj Engleske i Belgije, polufinalista sa prethodnog Mundijala. U Rusiji su Belgijanci dva puta pobedili ”Gordi Albion”, prvo u grupi, a onda i u borbi za treće mesto. Sada su se Englezi, bar delimično, revanširali i slavili sa 2:1 na ”Vembliju”. U prvom poluvremenu viđen je po jedna gol sa bele tačke na obe strane. Poveli su gosti, Dajer je srušio Lukakua, a napadač Intera sam realizovao jedanaesterac. Izjednačio je Rašford, takođe iz penala, u finišu poluvremena. Prethodno je posle kornera nepropisno zaustavljen Henderson. Odluka je pala u 64. minutu, Mejson Maunt je šutirao iskosa sa leve strane, lopta je zakačila jednog defanzivca Belgije i završila u mreži Minjolea.   

Trećeplasirani sa Mundijala u izgubili, ali su vicešampioni Hrvati slavili. Prve bodove u grupi ”vatreni” su osvojili protiv Švedske, posle nešto bolje igre, pre svega u prvom poluvremenu. Tada su domaći poveli golom Vlašića, ali je selekcija ”tri krune” igrala mnogo bolje u nastavku i izjednačila preko Berga, nakon lepe akcije, u 66. minutu. Ipak, bodovi su ostali na ”Maksimiru”, a zaslužni za to su Perišić, kao asistent i strelac Andrej Kramarić, fudbaler Hofenhajma.   

Golova nije bilo na ”Bilinom polju” u Zenici, gde su se sastali Bosna i Hercegovina i Holandija. Domaćina sigurno nije bilo do igre, posle poraza na penale od Severne Irske u baražu, ali su odoleli favorizovanim gostima. Imala je Holandija nešto više prilika, poslebno u poslednjih dvadesetak minuta, ali su šanse propustili De Jong i Babel. Posle tri kola ”Zmajevi” imaju dva, a ”lale” četiri boda.   

U B diviziji Norveška je demolirala Rumuniju,  a obe selekcije bile su neuspešne u baražu pre tri dana. Bolje su se oporavili ”vikinzi”, a najzaslužniji za ubedljivu pobedu bio je trostruki strelac Erling Haland. Srećom, mladi napadač se nije video u duelu sa Srbijom u četvrtak. Slavila je i Finska protiv očajne Bugarske, dok je duel Republike Irske i Velsa, tradiocionalno završne bez mnogo uzbuđenja i bez golova.   

Najviše pogodaka bilo je u C diviziji, Jermenija je u Poljskoj dočekala Gruziju, bilo je 2:2, Severna Mekedonija je odigrala 3:3 u Estoniji, a 2:2 bilo je i u meču između Litvanije i Belorusije. Golova nije bilo samo u Kazahstanu gde je gostovala Albanija.

Liga A:
Bosna i Hercegovina – Holandija 0:0
Engleska – Belgija 2:1 (1:1) Rašford 39′(p), Maunt 64′ – Lukaku 16′(p)
Hrvatska – Švedska 2:1 (1:0) Vlašić 32′, Kramarić 84′ – Berg 66′
Liga B:
Republika Irska – Vels 0:0
Finska – Bugarska 2:0 (0:0)
Tejlor 52′, Jensen 67′
Norveška – Rumunija 4:0 (2:0) Haland 13′,64′,74′, Sorlot 39′
Liga C:
Kazahstan – Albanija 0:0
Jermenija – Gruzija 2:2(1:0)
Barjamijan 6′, Mkitarjan 88′ – Kačarava 46′, Okrijašvili 74′
Estonija – Severna Makedonija 3:3 (1:1) Sapinin 33′,61′, Livak 76′(p) – Kusk 3′(ag), Pandev 80′, Zajkov 88′
Litvanija – Belorusija 2:2(1:0) Novikovas 7′, Laukzemis 75′ – Lisaković 59′(p), Sačivko 66′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČINJE ZAVRŠNICA LŠ: Četiri tima u borbi za titulu, ovako izgleda teren u Areni (FOTO, VIDEO)

Takmičenje u FIBA ligi šampiona košarkaše došlo je pred završni čin. Beograd će uskoro biti domaćin F4 na kome će...

POVEZANE OBJAVE