Probuđeni kofom ledene vode: Nekonkretna Srbija poražena od Mađarske [VIDEO]

Srbija – Mađarska 0:1 (0:1)
20′ Kenjveš

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u 3. kolu lige ,,C” Lige nacija od Mađarske u Beogradu sa 1:0.

SRBIJA (4-4-1-2): Rajković – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Gaćinović (od 66. Vlahović), Gudelj, Milivojević (od 46. Lukić), Mladenović – Tadić, Ljajić (od 46. Radonjić) – Jović.

MAĐARSKA (3-5-2): Gulaši – Salai, Lang, Botka – Hanđa (od 45. Holender), Kalmar, Nađ, Gazdag, Beše (od 55. Orban) – Nikolić, Kenjveš (od 64. Salai).

Sudija: Sandro Šerer (Švajcarska)

Neuverljiva Srbija, koja je u četvrtak odigrala jedan od najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina, nije bila ni bilizu tog nivoa i i dalje je bez pobede u ovom izdanju Lige nacija.

Prvi izgledan napad, naša selekcija kreirala je u 8. minutu kada se akcija kretala po levoj strani. Proigran je Tadić u sredini, ali pas ka Luki Joviću u proctor nije bio dovoljno precizan. Sve do tada, lopta je kružila, a domaćini su se trudili da oni budu ti koji će imati posed.

Nemanja Gudelj je bio taj koji je prvi ,,oprobao’’ Petera Gulašija, ali njegov udarac sa distance kada je lopta prethodno izdejstvovana pritiskom na sredini terena – nije bio dovoljno snažan.

Nepisano pravilo fudbalske igre da posed nužno ne znači i rezultat pokazalo se još jednom u svom surovom obliku. Nakon što je usledila kontra Mađara u 20. minutu i neprecizne duge lopte pri promeni strane, usledio je slab povratni pas Gaćinovića za golmana Rajkovića. što je iskoristio napadač gostiju Norbert Kenjveš i udarcem u nebranjenu mrežu doneo prednost našim severnim komšijama. Pokušao je prethodno da ispravi Stefan Mitrović, ali više nesrećnih ili bolje nespretnih slučajeva je prouzrokovalo je ovaj pogodak.

Tadić je morao bolje u 28. minutu kada je imao čist prostor ispred sebe i samo Gulašija na golu, ali odlučio se na udarac sa ivice šesnaesterca, te nije bilo problema za golmana Lajpciga.

Igra Srbije uglavnom se oslanjala na desni bok i kreaciju Dušana Tadića. Međutim, nije bilo konkretnosti i ideje kada se dođe u poslednju trećinu terena. Kontrast u odnosu na ono što smo u četvrtak gledali u Oslu.

Ušao je na poluvremenu Radonjić umestio Ljajića, baš kao i Lukić koji je zamenio Milivojevića i trebalo da bude to kreativno rešenje Tumbakovića. Upravo je krilni napadač Olimpik Marseja dobio loptu u prostor u kontri, nesebično je poslao u šesnaesterac i drugu stativu za Tadića, ali centaršut kapitena nije pronašao Luku Jovića.

Pritiskala je Srbija od starta drugog poluvremena. Težište igre uglavnom je bilo pomereno na levu stranu, gde je bio Nemanja Radonjić, ali je sjajna prilika kreirana u 57. minutu kada je Lukić prebacio odbranu Mađarske, ali je Gaćinović iz izgledne pozicije loptu poslao u nebesa.

Ulaskom Vlahovića, Srbija je prešla na formaciju sa trojicom u napadu. Rotirali su se napadač Fiorentine i Radonjić koji je prešao na desnu stranu. Najbolju priliku na meču za naš tim imao je upravo rezervista Dušan Vlahović, koji je posle centaršuta Mladenovića pogodio stativu.

Moglo je ulaskom Vlahovića i da se igra na centaršut, jer do tada to nije bila opcija, a mladi napadač je imao jedan dobar pokušaj nakon čega Luka Jović nije stigao loptu na suprotnoj stativi.

Pritiskala je Srbija u finišu, tražila šansu da ugrozi Gulašija, ali je odbrana Mađarske izlazila na kraj sa svim situacijama i opasnim napadima naših reprezentativaca, te odnela tri boda u svoju zemlju.

Nakon ovog poraza, Srbija je poslednja u grupi ,,3” divizije ,,C” sa samo jednim osvojenim bodom.

Izveštač: Nemanja Janošev

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK FINALA ABA LIGE: Zvezda demonstrirala silu protiv Mege

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su kao domaćini savladali Megu sa 103-73, u prvoj utakmici polufinala regionalne ABA lige. Zvezda...

POVEZANE OBJAVE