Selektor Mađarske: Cene i imena igrača nam daju za pravo da budemo zadovoljni

Selektor Mađarske Marko Rosi je bio zadovoljan posle pobede nad Srbijom u meču Lige Nacije od 0:1.

Večeras, ja sam veoma zadovoljniji nego u prethodnom meču. U određenom delu prvog poluvremena igrali smo presing koji ja mnogo volim, ali nakon 50. minuta, video se umor. Bili smo brži od protivnika, agresivniji, ali u drugom poluvremenu su bili dosta jači. Cena igrača koje ima Srbija i imena koja smo pobedili daju nam za pravo da budemo zadovoljniji. Imali smo malo i sreće i zaslužili smo je. Srećan sam i ponosan na moje igrače. Pravi mađarski navijači trebaju da budu ponosni, ne kritičari, oni pravi, rekao je Rosi.

Novinare je zanimalo koji su razlozi dobrih rezultata Mađarske u poslednje vreme – tri pobede na poslednja tri gostovanja.

U fudbalu ne postoji jedan razlog, mnogo ih je. Najvažniji je pristup igrača i želja da igraju meč. Ne prežu od toga da igraju i napadaju, ne samo da čekaju šanse. Vole da budu glavni glumci šoua. U evropskom fudbalu, ja sam niko, ali kao i drugi igrači mislim da fudbal pripada presingu, fizičkoj spremi, želji i tehnici. U poređenju sa Srbijom, apsolutno nismo na istom nivou. Ali nekada, kada izoluješ najbolje igrače iz tima svog protivnika, dođeš do pobede. Ponavljam, imali smo sreće iako je Srbija imala barem tri vrlo dobre šanse da postigne pogodak.

Šta za mađarski fudbal znače dobri rezultati nacionalnog tima, kao i plasman Ferencvaroša u LŠ?

Mislim da Sergej Rebrov radi prave stvari. Pokušavamo da kopiramo Ferencvaroš. Još nismo dostigli nivo koji želimo, a to je plasman na EP.

Prokomentarisao je i meč sa Islandom u kvalifikacijama za EP.

Island je na papiru bolji od nas. Oni su desetak pozicija ispred nas, ali znamo da to ne znači ništa. Mi igramo na našem stadionu. Sigurno, možemo da kažemo da mađarski fudbal u poslednjim godinama napreduje mnogo, završio je Rosi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mladi košarkaš Partizana se prijavio za NBA draft!

NBA draft će se u Srbiji ove godine pratiti sa posebnom pažnjom, pošto se očekuje da plejmejker Crvene zvezde...

POVEZANE OBJAVE