Obradović uoči Žalgirisa: Imajući u vidu našu formu, nadamo se pobedi, učešće Ročestija u meču ne zavisi od mene

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović optimističan je pred utakmicu 3. kola Evrolige sa Žalgirisom.

Njegova ekipa će nakon prvog ovosezonskog trijumfa protiv Baskonije na istom mestu (hala ,,Aleksandar Nikolić”) ugostiti i litvanskog velikana.

Poraz od Fenera na startu sezone malo kvari sjajan početak sezone Crvene zvezde, a Obradović ne krije da se nada pobedi i protiv Žalgirisa.

– Izuzetno je važno da imamo dobru energiju i u tom smislu jučerašnja utakmica nije imala veliku potošnju i verujem da ćemo moći da odgovorimo u tom delu plana pred ovu utakmicu. Dolazi nam jedna vrlo jaka, organizovana i dobro trenirana ekipa koja ima glavu i rep. Znamo odakle nam preti glavna opasnost, ona dolazi kroz plejmejkere. Tu su i dalje Vokap, Lejavičijus, Grigonis i Milaknis kao najbolji šuteri. U Lovernju imaju dobar balans te spoljne i unutrašnje igre. S obzirom na to da imamo dobar niz na početku, imamo razloga da se nadamo da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu i da dođemo do pobede – rekao je Obradović.

Zvezda je odigrala meč u okviru ABA lige u nedelju, a već ih sutra očekuje evroligaški izazov.

Oni su imali malo više vremena da se spreme. Mi u jedan dan baš i ne mnogo. Važno je da nametnemo naš stil i igru i neki naš ritam. Mislim da je to naša najveća prednost. Model iz prethodnih mečeva je taj kojim i treba da se vodimo u ovoj sezoni, izuzev onog protiv Fenerbahčea.

– Nije lako ponoviti dobre i ubedljive partije. Raspored je gust, evo sada ide duplo kolo i energetski nivo je važan jer od toga zapravo sve zavisi. Meč sa Baskonijom je već bivši i to je prošlost – istakao je Obradović.

Kada je reč o rosteru, Obradović nema briga – svi su zdravi.

– Zdravstveni bilans je dobar, svi smo za sada odlično. Atmosfera je veoma dobra, ali i tu postoji oprez da se ne pređe neka linija zadovoljstva, jer evroligaške ekipe to znaju da kažnjavaju.

Novi-stari košarkaš kluba sa Malog Kalemegdana Tejlor Ročesti neizvestan je za sutrašnji meč.

Da li ćemo videti Ročestija na terenu, zavisi od papirologije, ne od mene – završio je Obradović.

Već u sredu u ranim jutarnjim časovima ekipa Crvene zvezde avionom putuje u Lion na meč 4. kola sa Asvelom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE