Olivera Jevtić ima dobru i lošu vest

Olivera Jevtić je napadnuta od strane suludog gledaoca tokom ulične trke u Sofiji na kojoj se pripremala za maraton u novembru, na kojem je planirala da ispuni olimpijsku normu.

Čuvena srpska atletičarka je u razgovoru za “Novosti” naglasila da je nakon lekarskog pregleda ustanovljeno da nije došlo do težih posledica zbog ovog skandaloznog napada.

U Užice sam iz Sofije stigla u nedelju uveče, već u ponedeljak ujutro obavila sam brojne lekarske preglede, urađeni su snimci glave i kuka. Uprkos bolovima, pokazalo se da ništa nije polomljeno i to je dobra vest. Rečeno mi je da mirujem još 24 časa i da su prognoze dobre. Nažalost, za mene kao profesionalnog sportistu, tu je i ona loša vest: moram odustati od novembarskog nastupa u maratonu, jer povrede iako ne toliko teške, nisu nešto sa čime se trče ta 42 kilometra. To je bila šansa da izborim plasman za naredne Olimpijske igre. U ovom trenutku nije poznato da li će biti još prilika za to, jer imamo najave da ih iduće godine neće biti, rekla je Olivera za “Novosti”.

Nasilnik je pronađen, zove se Bojan Vačev, i od ranije je poznat policiji. Olivera je opisala ovaj napad.

Udario me je s leđa na samom startu trke. Otišla sam na sofijski maraton, da istrčim 10 kilometara, kao trening za novembarsku punu deonicu. Kada sam osetila udar, poletela sam prema zemlji ali sam, na moju sreću prvo udarila u leđa takmičara ispred mene. Da nije bilo tako, povrede bi bile teže. Po snimku bih rekla, da je napadač umesto atletike “trenirao” ovaj napad. Deluje kao da je “pikirao” trenutak i ugao napada – ističe Olivera. – Sada se već osećam malo bolje povodom svega, jer trajnih posledica, kao što sam rekla, makar onih zdravstvenih, neće biti iako sam posle udara na kratko ostala bez svesti, dodala je 43-godišnja Užičanka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODMAH NAKON PORAZA: PAO reagovao oštrim saopštenjem!

Košarkaši Makabija poveli su sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Panatinaikosa. Napravili ogroman brejk 91:87 koji im praktično garantuje...

POVEZANE OBJAVE