Liga nacija: Veče za uživanje u Kelnu, Ukrajinci smirili ”furiju” [VIDEO]

Započelo je četvrto kolo Lige nacija.

U A diviziji igralo se samo u Grupi 4.  Sjajan meč viđen je na ”Rajnenergiju” u Keln, sa šest golova u remiju Nemačke i Švajcarske. Već posle 26. minuta ”sajdžije” su vodile 2:0. Pogađali su Gavranović i Frojler, koji je na veoma atraktivan način, poput Sergeja Milinković-Savića, prevario Manuela Nojera. Do poluvremena je smanjio Timo Verner, posle solo akcije i preciznog udarca u sam ugao gola gostiju. Posle deset minuta igre u nastavku, i drugi fudbaler Čelsija u dresu ”pancera” upisao se u strelce. Mladi Kai Haverc je presekao jedan pas i onda sve sam uradio. Prošao je samo minut od izjednačenja, a fudbaler Dinama iz Zagreba, Mario Gavranović, postigao je svoj drugi gol, a treći za Švajcarce. Nemci su do boda došli golom Serža Gnabrija, a i taj pogodak vredelo je videti. Napadač Bajerna je majstorski reagovao na ubacivanje Vernera i petom poslao loptu iza leđa Zomera.   

  Iznenađenje se dogodilo u Kijevu gde su Ukrajinci pobedili Španiju. Andrej Ševčenko je imao velikih problema sa povređenim i zaraženim fudbalerima, pa su Ukrajinci vezali tri poraza, dva u Ligi nacija i jedan u prijateljskom duelu u Francuskoj koji su izgubili sa 7:1, što je bio najveći poraz ove selekcije u istoriji. ”Furiji” su naplatili poraz od 4:0 od pre mesec dana i slavili golom Cigankova u finišu meča. Igrao se 76. minut kada je Jarmolenko odlično izbacio napadača Dinama iz Kijeva, a ovaj iskoristio nepotrebno istrčavanje Davida de Hee. Sada Španci vode u grupi sa 7 bodova, dok Nemačka i Švajcarska imaju po šest.

 Igralo se i u B diviziji, u pitanju je bila Grupa 1, a vrednu pobedu zabeležio je Luksemburg u Podgorici. Pre mesec dana ”sokolovi’ su golom Bećiraja slavili u Luksemburgu, ali su večeras propustili priliku da možda i overe plasman u B diviziju. Povela je Crna Gora golom fudbalera Budućnosti Ivanovića, koji je bio strelac i u prijateljskom duelu sa Letonijom pre nekoliko dana. Do poluvremena je izjednačio Muratović, a pobedu Luksemburgu doneo je još jedan fudbaler sa ovih prostora, Danel Sinani. U sudijskoj nadoknadi dodeljena su tri crvena kartona, dva domaćima i jedan gostima. U drugoj utakmici ove grupe Azerbejdžan je u albanskom Elbasaniju ugostio Kipar, a meč je završen bez golova.   

Što se D divizije tiče, izdvojićemo pobedu Malte na gostovanju u Letoniji, što je bio prvi trijumf ove selekcije u zvaničnim mečevima na strani posle sedam godina. Jedini strelac bio je Berg, a igrao se sedmi minut sudijske nadoknade.

Liga A:

Nemačka – Švajcarska 3:3(1:2)
Verner 28′, Haverc 55′, Gnabri 60′ – Gavranović 5′,57′, Frojler 26′

Ukrajina – Španija 1:0(0:0)
Cigankov 76′

Liga C:

Azerbejdžan – Kipar 0:0

Crna Gora – Luksemburg 1:2(1:1)
Ivanović 34′ – Muratović 42′, Sinani 86′

Liga D:

Letonija – Malta 0:1(0:0)
Borg 90+7′

Farska Ostrva – Andora 2:0(2:0)
Olsen 19′,33′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRILIKA KARIJERE! Bivši golgeter Partizana u transferu od 30 miliona evra ide u italijanskog velikana?

Nekadašnji golgeter beogradskog Partizana Umar Sadik (27) mogao bi od naredne sezone nastupati u italijanskoj Serie A. Prema pisanju stranih...

POVEZANE OBJAVE