Obradović: Ne može na ovaj način… Ovako velike ekipe pobeđuju male

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović nije zadovoljan načinom na koji je njegova ekipa igrala u porazu protiv Žalgirisa.

Imala je Zvezda svoju šansu na ovoj utakmici, ali preveliki broj promašaja u odsudnim momentima, posebno u poslednjoj četvrtini, koštali su izabranike Saše Obradovića povoljnijeg rezultata.

Srpski strateg smatra da je Žalgiris potpuno zasluženo pobedio.

Moram da kažem da je Žalgiris zasluženo pobedio. Bili su strpljiviji, fizički bolji, znali su šta rade. Imali smo lošu energiju i nismo odgovorili na isti način. Morali smo da budemo mnogo više pametniji. U nekim delovima utakmice nismo bili strpljivi, imali smo nekoliko loših šuteva… Nisam srećan načinom na koji smo igrali, ali moramo da nastavimodalje – kazao je Obradović.

On smatra da je Crvena zvezda imala uočljive greške, te naveo da pojedine stvari njegov tim ne sme da ponavlja.

– Kad pogledaš sam rezultat i toliki broj poena na koji se igraju, mislim da smo morali mnogo bolje pikenrol da branimo, iako je to u nekim momentima delovalo i dobro. Govorili smo o tome kako treba da se odvoji utakmica i nismo bili skroz psihički u igri. Ne može neko na kraju utakmice da ti pokaže kako se dobijaju ovakvi mečevi. Tako velike ekipe pobeđuju manje ekipe. Kad si u bonusu, ne možeš da šutiraš za tri poena, već sa reketa da otvoriš bolji šut – rekao je Obradović i nastavio.

– Ova ekipa, da li su imali možda bolju psihičku pripremu? Prvo su nas fizički isterali iz onog što su hteli, a ovo ostalo ne sme da se dešava. Ne sme da manjka želja da se pobedi kada dođe do finiša utakmice koja se lomi.

Njegov tim već sutra putuje u Lion da duel sa Asvelom čije odigravanje je neizvesno s obzirom na to da francuski klub ima problema sa zaraženim igračima od koronavirusa.

– Ne znam šta da očekujem. Da li ćemo igrati ili ne, to je u vazduhu i tu postoji tenzija te neke vrste. Svakako da njihovim igračima nije lako, jer ne znaju ni sami da li su bili i u kakvom kontaktu sa zaraženim saigračima. Međutim, to je pitanje za neke druge ljude, a ukoliko se sve odvija normalno i ukoliko dobijemo savet da idemo, mi ćemo se poneti profesionalno i ići ćemo tamo da igramo – završio je Obradović.

Meč sa Asvelom planiran je za četvrtak od 20.45 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEOČEKIVANO: Mladi košarkaš koji umalo nije uništio sezonu Partizanu napustio prestižni koledž

Jedan od najtalentovanijih centara na svetu Zvonimir Ivišić prošleg leta se, nakon odlične sezone u Studentskom centru, odlučio na...

POVEZANE OBJAVE