“Orlići” razočarali za kraj kvalifikacija, bez pobede protiv Estonije

Estonija U21 – Srbija U21 0:0

Mlada reprezentacija Srbije razočarala je u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Posle pobede nad Poljskom Srbija nije uspela da savlada Estoniju, koja je u prvih 8 mečeva primila čak 31 gol.

“Orlići” su od prvog minuta bili bolji rival, ali Estonija se prilično organizovano branila pa izabranici Ilije Stolice nisu uspeli da stvore mnogo dobrih situacija pred golom rivala.

Prvi je pokušao Tedić posle asistencije Vidosavljevića, ali je šutirao pored gola, a upravo je Vidosavljević imao najbolju priliku za Srbiju u prvom poluvremenu. Nakon sjajnog proigravanja Tedića izbio je sam ispred gola Estonije, ali je pogodio golmana Valnera i opasnost je otklonjena.

Srbija je i u drugom poluvremenu nastavila sa napadima, ali je prvu veliku priliku imala Estonija. Reinkort je izašao sam ispred Popovića koji je sjajno odbranio, lopta se odbila do Poma, koji je prebacio gol. Nedugo nakon toga Vidosavljević je šutirao, a Valner izbacio loptu u korner posle kojeg je Tedić pokušao glavom, ali preko gola.

Rezervista Somre se u 63. minutu iznenada našao u dobroj šansi, ali je poslao loptu pored stative. U 69. minutu posle velike greške Borisa Popovića Eino je izašao sam pred Aleksandra Popovića koji je bio na visini zadatka i zaustavio ovaj napad Estonaca. Tedić je u 84. minutu šutirao glavom sa 7 metara pravo u Valnera, a tri minuta pre kraja domaćin je imao još jednu odličnu priliku. Još jedan rezervista, Valja, pobegao je svom čuvaru i šutirao, ali je Popović i ovog puta bio na mestu.

Rezultat se do kraja nije menjao pa su Estonci osvojili svoj peti bod u ovim kvalifikacijama, a Srbija je nastup završila na četvrtom mestu u grupi sa 12 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SVI ŽELE DA GLEDAJU PARTIZAN: Još jedan legendarni košarkaš večeras u Areni

Košarkaši Partizana dočekuju večeras od 20 i 30 Olimpijakos u okviru 32. kola regularnog dela Evrolige. Svima je dobro poznato kakva je atmsofera...

POVEZANE OBJAVE