Tiha poslednja deonica koštala Zvezdu pobede u Beogradu

Crvena zvezda – Žalgiris 69:75
(19:19, 14:20, 27:23, 9:13)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa rezultatom 75:69 u hali ,,Aleksandar Nikolić” u okviru 3. kolu Evrolige.

Crveno-beli su silovito ušli u meč, trojka Lojda i polaganje Kuzmića za laganih 5:0 na početku meča. Litvanci su u prva četiri minuta poentirali samo jednom, Zvezda je povela sa 9:2, ali su se gosti organizovali i u naredna tri minuta serijom 9:2 stigli do izjednačenja (11:11).

Prvi put na meču Žalgiris je poveo u 8. minutu posle slobodnih bacanja Jankunasa, a posle poena Lekavičijusa bilo je 17:14 za šampiona Litvanije. Odgovorili su igrači Saše Obradovića sa pet uzastopnih poena, a pet sekundi pre kraja prve četvrtine pogodio je Lekavičijus za 19:19 posle prvih 10 minuta.


Dalekometnom trojkom Voldena nakon tri minuta igre u drugoj četvrtini Zvezda je povela sa 29:25, ali je od tog trenutka njen napad potpuno stao. Gosti su reagovali serijom od 7 uzastopnih poena i do kraja poluvremena nisu ispuštali prednost. Od Voldenove trojke samo četiri poena postigli su igrači Crvene zvezde za preostalih sedam minuta drugog perioda, a sa druge strane Žalgiris je pre svega strpljivom igrom u tom periodu napravio seriju 14:4 i na odmor otišao sa vođstvom 39:33.

Lojd je ponovo bio glavna napadačka snaga Zvezde, ubacio je 10 poena u prvom poluvremenu, ali ekipni procenti šuta nisu bili na nivou nekih prethodnih mečeva (40 odsto za 2p, 41 za 3p).

Izvanredno su crveno-beli započeli i ulazak u drugo poluvreme. Ušli su u seriju domaći uz pomoć Davidovca i njegove trojke, a potom i pogotka uz nesportski faul. Izjednačenje je doneo Volden, na šta je Martin Šiler reagovao tajm-autom.

Uspela je Crvena zvezda da preokrene, ali egal je i dalje bio tu i i dalje su jedni drugima disali za vratom. Žalgiris se pretplatio na šut za tri poena u trećoj deonici, što ih je zapravo i uvelo u situaciju da budu rame uz rame sa crveno-belima, koji su igrali agresivnu odbranu i pogađali teške šuteve poput onih koje su ubacivali Marko Simonović, Ognjen Dobrić ili Kori Volden.

Nedovoljno dobra rešenja u napadu domaćih uslovila su i minusom od sedam poena u odnosu na rivala, koji je i dalje pogađao sa distance i trojkom Rokasa Jokubaitisa stigli su do najveće prednosti na meču.

Na parketu hale ,,Aleksandar Nikolić” je potom usledio period igre od više od tri minuta bez poena, što svakako nije pogodovalo Crvenoj zvezdi u njihovoj želji da sustignu rivala. Promašivali su redom i Davidovac, Lazić Volden i Lojd, od kojeg se priželjkivalo da bude ta iskra koja će uneti potrebnu energiju u tim Saše Obradovića.

Podatak koji je definitivno bio prelomni za ovaj meč jeste taj da je Crvena zvezda u poslednjoj deonici postigla samo .. poena iz igre! Upravo je gorepomenuti Lojd i doneo to što se čekalo u ovoj četvrtini. Poene, nakon sedam više od sedam minuta, a onda i sjajnom odbranom onemogućio Jokubaitisa da poentira u narednom napadu.

Istu stvar poput Lojda radio je i Lengston Hol. Konačno je pogodio, a bio i izvrstan u odbrani i Zvezda se priključila Žalgirisu. Upravo je američki plej i promašio napad u kojem je domaći tim mogao do izjednačenja ili preokreta.

Dosta promašaja u drugom poluvremenu, s akcentom na četvrtu četvrtinu koštale su Zvezdu pobede na ovoj utakmici. Šut za dva poena takođe nije radio…

Ponovo je u Crvenoj zvezdi najbolji bio Džordan Lojd sa 19 poena, a sa 11 ga je pratili su ga Kori Volden i Dejan Davidovac.

S druge strane Lekavičijus se istakao sa 16 koševa.

Crvenu zvezdu već u četvrtak od 20.45 sati očekuje meč sa Asvelom u Lionu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VELIKI MEČ VEČERAS: Evroliga najavila spektakl Partizana i Olimpijakosa

Košarkaši Partizana igraju još jedan bitan meč za plasman u plej-in Evrolige. Crno-beli dočekuju u Štark Areni Olimpijakos. Na...

POVEZANE OBJAVE