Crno-beli orkestar raštimovan i u Kazanju

Uniks – Partizan 93:70 (22:13, 15:19, 30:21, 26:17)

Košarkaši Partizana doživeli su četvrti poraz u petoj takmičarskoj utakmici ove sezone. Protivnik nije bio za “vađenje”, ali ostaje utisak da crno-beli ništa novo i pozitivno nisu prikazali u odnosu na prethodne izgubljene mečeve i doživeli su ubedljiv poraz u Kazanju.

Crno-beli nisu loše počeli utakmicu, vodili su sa 3:0 i 6:5, ali je Ajzeja Kenan sa dve trojke poveo seriju ruskog kluba koji je relativno lako došao do dvocifrene prednosti (18:8). Košem Nikole Jankovića i jednim pogođenim bacanjem Gordića Partizan je prekinuo ovu seriju, ali se tada razigrao Džamar Smit i sa dva vezana koša ponovo doneo najveću prednost svom timu u prvoj deonici (22:11).

Partizan je u prvih 10 minuta imao 6 izgubljenih lopti i samo jednu pogođenu trojku iz 5 pokušaja, a nakon koša Dangubića zaostatak beogradskog kluba bio je 9 poena posle 10 minuta košarke (22:13).

Domaćin je dobro otvorio drugu četvrtinu, poveo je Uniks sa 28:15, ali je usledila sekvenca Erika Mike – ukradena lopta, defanzivan skok i dva koša i Partizan je prišao na 30:22. Zonska odbrana gostiju i dalje je davala rezultat, ali su problemi u napadu bili veliki i Partizan je propustio četiri ili pet napada za dodatno smanjenje rezultata.

Ipak, da ne bude toliko loše po Partizan u prvom poluvremenu pobrinuo se Miler-Mekintajer koji je poentirao nakon ukradene lopte, a zatim asistirao Nikoli Jankoviću za 33:29. Nedugo zatim i Zagorac je pogodio trojku za 35:32, ali je Trifunović faulirao Kenana tri sekunde pre kraja, Amerikanac je pogodio oba slobodna bacanja i posle 20 minuta Uniks je vodio 37:32.

Manje od dva minuta bilo je potrebno Uniksu da ponovo stekne dvocifrenu prednost (44:34), a nije mnogo pomogao ni tajm-aut Šćepanovića. Razigrao se Holand, a posle dve uzastopne trojke Kenana i jedne Smita Uniks je prvi put na meču imao više od 20 poena prednosti (62:40), tri minuta pre kraja trećeg perioda. Sam finiš treće četvrtine pripao je crno-belima, Uniks je u poslednji minut ušao sa vođstvom 67:47, ali je najpre Gordić pogodio slobodno bacanje, Pejdž trojku, a košem Milera-Mekintajera Partizan je prišao na 67:53.

Uspeli su crno-beli da smanje na 71:61 šest minuta pre kraja, ali je posle nekoliko grešaka i ishitrenih poteza Uniks lako došao do 77:61 i potpuno prelomio meč, a do kraja meča stigli do veoma ubedljivog trijumfa.

Najefikasniji kod Partizana bio je Nikola Janković sa 12 poena, Jaramaz je ubacio 11, a Stefan Janković i Miler-Mekintajer po 10 poena. Kenan je predvodio Uniks sa 23 poena, Morgan je postigao 22, a Braun i Holand po 16 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE