Lučić razgalio Trinkijerija, prvi poraz Armanija

Odigrane su još dve utakmice 3. kola Evrolige. Pobede su upisali Olimpijakos i minhenski Bajern.

Odlična utakmica odigrana je u Tel Avivu, a pobedu je odneo gostujući Bajern. Ekipa doskorašnjeg trenera Partizana Andree Trinkijerija, slavila je zahvaljujući fantastičnom izdanju srpskog reprezentativca Vladimira Lučića. Ne samo da je bio najefikasniji na meču, već je Lučić postigao presudne poene u finišu meča kada se Makabi opasno primakao. Bila je to najbolja partija u karijeri srpskog krila u Evroligi, a okončao ju je sa 26 ubačenih poena.

Izgledalo je da je pobednik odlučen posle trojke Lučića za 80:74, ali je velika greška Cipsera, koji je izgubio loptu, pa napravio namerni faul, vratila “ponos Izraela” u igru. Ipak, skok u napadu posle promašene trojke u poslednjem napadu kod 84:82 i definitivno je odlučio pobednika. Pored Lučića sa 26 poena, uz četiri trojke iz pet pokušaja, u pobedničkoj ekipi istakao se i efikasni Cipser. On je ubacio 16 koševa, dok je Rejnolsd dodao 14. Dvocifren u ekipi italijanskog stručnjaka bio je i Boldvin sa 13 poena. Najviše koševa u obe ekipe ubacio je Skoti Vilbekin, čak 27, ali osim Žižića sa 19, nije imao podršku ostalih saigrača.

U Atini su viđena dva različita poluvremena. U prvom su dominirali gosti iz Italije, dobili su obe četvrtine i na poluvremenu imali šest poena viška, ali su sve to prokockali u trećoj deonici, kada je Olimpijakos, prvo serijom 9:0, prešao u vođstvo, da bi u poslednji period Pirejci ušali sa pet poena prednosti. Ta razlika samo je rasla u poslednjih deset minuta i u jednom trenutku iznosila je i maksimalnih 12 koševa. Na kraju, zavšilo se sa plus 11 za domaćina koji su se izjednačili sa Armanijem na tabeli, pa obe ekipe imaju skor od dve pobede i jednog poraza.

Slukas je uz 17 poena imao i 11 asistencija, a po 16 koševa ubacili su Harison i Printezis. Najefikasniji na meču bio je plejmejker gostiju Serhio Rodrigez. On je postigao 18 poena, a dvocifreni su bili i Rol sa 16, odnosno Ledej sa 10 koševa.

Makabi – Bajern 82:85 (15:15, 10:19, 30:26, 27:25)
Olimpijakos – Armani Milano 86:75 (18:21, 18:21, 27:16, 23:17)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANAC IH VODI KA TITULI: Poznata sudbina Alonsa u Leverkuzenu!

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena nikad su bliže prvoj ikad tituli u Bundesligi. U igri su i za trofej u Ligi...

POVEZANE OBJAVE