Nejmar prestigao Ronalda, Argentinci ipak znaju da postižu golove

U toku protekle noći odigrali su se mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo na tlu Južne Amerike.

Argentinci su među najvećim favoritima uvek, ali kao po običaju, imena koja imaju ne donose nužno i sjajnu igru i rezultat. No, ovog puta, rezultat nije izostao, uz, ruku na srece, malo i sreće.

Poveli su Bolivijci golom Morena u 24. minutu da bi pritisak Lautara Martineza tik pred odlazak na pauzu urodio plodom. U želji da izbaci loptu iz svog peterca, defanzivac domaćih Karasko pogodio je Martineza koji je postavio nogu i lopta se odbila u mrežu za izjednačenje. Agonija Karaska se tako nastavila, pošto je u prošlom meču postigao autogol protiv Brazila.

Ovaj pogodak značio je i to da je to prvi gol za nekog argentinskog fudbalera u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u poslednje četiri godine, a da njegovo ime nije Lionel Mesi…

U drugom poluvremenu, ukradena lopta na polovini Bolivije prethodila je pogotku Hoakina Koree čime je u 80. minutu postavljen i konačan rezultat od 2:1.

Nije bilo lako Brazilcima u Peruu, ali dva penala i dva crvena kartona olakšala su im posao nakon nepromišljenih reakcija domaće selekcije. Het-trik Nejmara u pobedi od 4:2 značio je da je napadač Pari Sen Žermena prestigao Ronalda po broju pogodaka u nacionalnom dresu i sa 64 gola nalazi se na drugom mestu večne liste najboljih strelaca ,,Selesaa”.

Osim njega, u listu strelaca na ovoj utakmici upisao se i Rišarlison.

Bolivija – Argentina 1:2 (1:1)
Ekvador – Urugvaj 4:2 (2:0)
Čile – Kolumbija 2:2 (2:1)
Peru – Brazil 2:4 (1:1)
Venecuela – Paragvaj 0:1 (0:0)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar potpisuje i obara rekord: Kako će proći Zvezda?

Barak Bahar je posle nuspešne polusezone napustio Crvenu zvezdu neispunivši uopšte očekivanja, pošto se ispostavilo da je najgori trener...

POVEZANE OBJAVE