“Orlovi” ispustili dva gola prednosti u Istanbulu i ostali poslednji u grupi [VIDEO]

Turska – Srbija 2:2 (0:1)
Čalhanoglu 57′, Tufan 76′ – Milinković Savić 22′, Mitrović 49’pen

Fudbalska reprezentacija Srbije ni u četvrtoj utakmici ovogodišnje Lige nacija nije uspela da ostvari pobedu. “Orlovi” su vodili sa 2:0 u Istanbulu, propustili nekoliko izglednih prilika, ali su Turci na kraju uspeli da ostanu neporaženi.

Već u 1. minutu Turska je imala priliku, pogrešio je Maksimović, lopta je stigla do Karamana koji je šutirao, a Milenković izblokirao njegov pokušaj i izbacio loptu u korner. Silovito su krenuli Turci, odmah izveli dva kornera, a u 4. minutu Kaldirim je oprobao šut iz velike daljine, bez iznenađenja za Dmitrovića.

U 16. minutu Stefan Mitrović je dobio žuti karton, a Čalhanoglu dobru priliku da ugrozi gol Srbije međutim pogodio je živi zid. Kako je vreme odmicalo Srbija je prebacila težište igre na polovinu protivnika, “orlovi” su izveli i dva kornera, a u 22. minutu izabranici Ljubiše Tumbakovića došli su do prednosti.

Sjajno je sa leve strane centrirao Ristić, “pogodio” u glavu Milinković-Savića koji je preciznim udarcem savladao golmana Gunuka. Ristić je osam minuta kasnije imao fenomenalnu priliku, Đuričić je prebacio loptu glavom na drugu stativu, a asistent kod prvog gola poslao loptu pored stative.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije menjao, a nastavak je počeo velikom prilikom za Srbiju. Kolarov je izveo korner sa leve strane, Milenković je bio najviši u skoku, ali je prebacio gol sa pet metara. Minut kasnije Đuričić je ušao u kazneni prostor, malo zaboravio loptu iza sebe, ali je do nje prvi došao Milinković-Savić i pao posle duela sa Jokušluom. Sudija Kabakov pokazao je na belu tačku, a penal je sigurno izveo Mitrović – 0:2 u 49. minutu.

Sjajnu akciju izveli su Turci u 56. minutu, dupli pas odigrali su Karaman i Čalhanoglu koji je izašao sam ispred Dmitrovića i smanjio prednost. Under je stavio na muke Dmitrovića u 60. minutu, a na drugoj strani Mitrović je mogao da postigne svoj drugi gol na meču. Šutirao je gotovo sa gol aut linije, golman Gunuk odbio loptu do stative, posle čega je odbrana domaćina otklonila opasnost.

Dvadeset minuta pre kraja Under je imao novu dobru šansu, ali je i ovog puta Dmitrović sjajno intervenisao. Mnogo sreće imali su “orlovi” u 73. minutu, korner je izveden sa leve strane, lopta se “prošetala” između dvojice turskih reprezentativaca i završila u gol autu.

Samo tri minuta kasnije Turci su stigli do izjednačenja. Velika gužva stvorila se u kaznenom prostoru Srbije, lopta je najpre izbačena iz šesnaesterca pa ponovo vraćena, a na petercu je sačekao Tufan i poslao iza Dmitrovićevih leđa.

U poslednjih desetak minuta Srbija je imala još četiri sjajne prilike. Prvo je Demirel posle šuta Vlahovića izbacio loptu sa gol linije, da bi nakon pokušaja SMS-a golman Gonuk odlično intervenisao i izbacio loptu u korner. Tri minuta pre kraja posle gužve u kaznenom prostoru “orlova” lopta je nekako završila u naručju golmana Turske, a poslednju priliku nekoliko sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka nije iskoristio Vlahović. Odlično se izborio za prostor i oslobodio direktnog čuvara, međutim udarac nije bio najprecizniji.

U ovoj grupi bez pobednika je završen i meč Rusija – Mađarska (0:0) pa je poredak na tabeli ostao nepromenjen – Rusija je prva sa 8, Mađarska ima 7, Turska 3, a poslednja dva meča Srbija dočekuje na četvrtoj poziciji sa 2 boda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE