Ataman kritikuje Evroligu: Ovo nije pošteno, ako igramo u istom takmičenju svi moraju da imaju iste uslove

Košarkaši Žalgirisa zadržali su maksimalan učinak i posle četvrtog kola Evrolige, ali će jedan detalj sa ovog meča posebno ostati upamćen.

Meč je odigran pred 5.011 gledalaca, što je trećina kapaciteta “Žalgirio Arene”, a posle utakmice trener Anadolu Efesa Ergin Ataman imao je šta da kaže na tu temu.

Ovde je uvek sjajna atmosfera, a nas posebno raduje što smo nakon sedam meseci mogli da igramo u ovakvoj atmosferi. Mnoge moje kolege na svojim pres konferencijama govore kako Evroliga ove sezone nema iste uslove za sve ekipe, a mislim da ni ovo večeras nije fer. Mi igramo pred praznim tribinama, bez prednosti domaćeg terena, dok neki timovi igraju pred navijačima, rekao je Ataman na konferenciji za medije.

On je dodao da isto takmičenje mora da ima iste uslove za sve ekipe.

Mislim da nije bilo pošteno prekinuti prošlu sezonu, kao što ni ovo sada nije u redu. Vidim da neke zemlje, a tu ne mislim na Litvaniju, koje nisu želele da puste svoje timove da igraju u “mehuru” sada puštaju navijače na utakmice. Čestitke Žalgirisu, atmosfera je bila odlična, ali ako igramo u istom takmičenju, svi uslovi moraju da budu isti za sve, dodao je turski stručnjak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazović efektnim golom otežao situaciju Atalanti (VIDEO)

Fudbaleri Atalante i Verone remizirali su u Bergamu u sklopu 32. kola Serije A, pošto je duel završen rezultatom...

POVEZANE OBJAVE