Neverovatni Žalgiris: Efes nemoćan u Kaunasu

Žalgiris – Anadolu Efes 89:73 (25:16, 16:19, 25:20, 23:18)

Košarkaši Žalgirisa igraju mimo svih očekivanja na startu nove sezone u Evroligi.

Iako je igrački kadar pretrpeo dosta promena, a umesto Šarunasa Jasikevičijusa stigao je Martin Šiler, Žalgiris je ostvario i četvrtu pobedu u isto toliko mečeva.

Posle pobede u dvorani “Aleksandar Nikolić” Žalgiris je bio ubedljiv protiv Anadolu Efesa i to pred oko 5.000 svojih navijača, nanevši mu već treći poraz. Turski klub nije vodio nijednom na utakmici, a samo je jednom uspeo da stigne do izjednačenja (35:35).

Do kraja prvog poluvremena Litvanci su napravili seriju 6:0 i do kraja meča nisu ispuštali prednost, koja je u finišu utakmice iznosila i 20 poena.

Hejs je predvodio Žalgiris sa 17 poena, Lekavičijus i Grigonis su ubacili po 12, dok su Milaknis i Žofri Lovernj dodali po 10. Danston je sa 20 poena i indeksom 32 bio najbolji kod Efesa, pratio ga je Simon sa 16, a Buboa je postigao 12. Vasilije Micić je odigrao kompletno prvo poluvreme, ukupno 32 minuta i postigao 7 poena uz 3 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE