Obradović: Došao je trenutak da se povuče plan ,,B”

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović ističe da Evroliga mora da povuče određene poteze kako sezona ne bi otišla u pogrešne ruke.

Nakon što su pojedini mečevi, koji nisu stekli mogućnost odigravanja usled zaraženosti timova, registrovani službenim rezultatom u korist ekipe koja nema problem sa virusom, Evroliga je odlučila da promeni sopstveni pravilnik.

Na to ih je navela pobuna određenog broja košarkaša, kao i trenera koji su javno kritikovali odluku Evrolige da ekipama ne pruži priliku da se bore na terenu kada se za to steknu uslovi.

Upravo je juče odložen meč između Asvela i Crvene zvezde, jer francuski tim nema dovoljan broj zdravih košarkaša. Saša Obradović smatra da je potrebno da se takva stavka iz pravilnika promeni za spas košarke.

– Ako postoji opcija da se povuku neki potezi, mislim da je došao trenutak za to. Ne znam šta je sve potrebno za taj plan B i da se igra u nekim normalnim okolnostima, ali očigledno da je došao trenutak da se taj korak povuče. Ako ne igraju najbolje ekipe, u najjačim sastavima, onda to nije dobro za takmičenje. To da nema publike, to mora da se prihvati. Ipak, moramo da zaštitimo košarku. Da li je rešenje taj balon kao u NBA, koji je pokazao kao najrealniji model ili nešto drugo, ostaje da se vidi – rekao je Obradović za ,,Sportski žurnal”.

Evroliga je modifikovala Pravilnik, koji će na snagu stupiti retroaktivno, što ujedno znači da će se meč Asvela i Crvene zvezde odigrati u nekom naknadno određenom terminu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Napredak – Zvezda: Direktan prenos na ovom kanalu

Fudbaleri Crvene zvezde danas u šestom kolu plej-ofa Superlige Srbije gostuju Napretku u Kruševcu. Ovaj meč nema rezultatski značaj, Zvezda je postala...

POVEZANE OBJAVE