Katai se uzda u pozitivan skor sa Partizanom: Derbi rađa pobednike, Zvezdin dres mora da bude motiv

Sve oči navijača Crvene zvezde pred novi večiti derbi biće usmerene ka Aleksandru Kataiju, jednom od najiskusnijih u ovom timu crveno-belih i fudbaleru koji ima pozitivan skor u duelima sa Partizanom.

Katai je odigrao pet mečeva, poražen je samo jednom, a dve utakmice završene su bez pobednika.

Jedan sam od iskusnijih u ekipi, tako da mi savetovanje saigrača nije strano, skor mi je takođe pozitivan. Nema pritiska, verujemo u sebe, derbiji su utakmice koje stvaraju pobednike. Tu se pokazuje karakter, a svi moraju da shvate da nose Zvezdin dres i ako im to bude motiv, verujem da ni ja neću pokvariti bilans sa večitim rivalom, rekao je Katai, a preneo Dnevnik.

Crvena zvezda ima stoprocentan učinak u dosadašnjem delu sezone i 8 bodova prednosti u odnosu na crno-bele pred nedeljni derbi.

Verujem u svoj tim i saigrače. Imamo 10 pobeda u prvenstvu iz toliko mečeva, uspeli smo ponovo da obezbedimo plasman u Evropu i to su stvari koje znače na polju samopouzdanja. Znači nam bodovna prednost, ali još uvek nije odigrana ni trećina šampionata. Moramo da budemo na visini zadatka u svakom meču do kraja prvenstva. Pozitivno je što samo od nas zavisimo.

Svoj poslednji derbi Katai je odigrao pre četiri i po godine.

Derbi je uvek posebna utakmica, sa mnogo emocija. Tako da ni ovog puta nije drugačije što se toga tiče. Potrudićemo se da emocije usmerimo na prave stvari, zaključio je srpski reprezentativac.

Derbi je na programu u nedelju od 17 časova, a svoje mišljenje o eventualnom odlaganju 163. okršaja večitih rivala dala je Zajednica superligaša.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE