Biti ili ne biti za Šćepanovića

Košarkaše Partizana u narednih nekoliko dana očekuju dve utakmice koje bi mogle da reše budućnost trenera Vlada Šćepanovića u ovom klubu.

Nikako nije započelo onako kako je zamišljeno u crno-belom taboru. Odlazak Andree Trinkijerija samo po sebi je bio veliki gubitak za Partizan, a njegov pomoćnik Vlado Šćepanović preuzeo je kormilarsku palicu vrlo dobro poznajući šta znači voditi ovu ekipu.

Bio je tu i kao igrač i kao trener i svestan je mesta za koje Partizan treba da se bori. Ipak, nešto ne štima u redovima ,,Parnog valjka”. Roster je gotovo isti kao i prošle godine, s malim izmenama koje podrazumevaju odlasci Korija Voldena, Stefana Birčevića i dolazaka Kodija Miler-Mekintajera, Erika Mike, Nemanje Dangubića…

Međutim, osim Mekintajera, niko nije pokazao značajniji učinak i doprinos, štaviše, Miku na društvenim mrežava mnogi već vide van Partizana, ali deluje da je mladom centru potrebno vreme, što je nedavno rekao i prvo čovek kluba Ostoja Mijailović.

Jedna pobeda ove sezone na četiri meča nije ohrabrujuć start za ekipu koja je prošle sezone dominirala u Evrokupu i bila kandidat za šampionsku titulu u ABA ligi. Upravo taj jedan trijumf došao je u evropskom takmičenju i ponajviše zaslužan za preokret protiv Venecije bio je Rašon Tomas, čiji momentum je pogurao Partizan za pobedu.

Već naredni meč, Tomas je bio suprotno od heroja. Verbalni okršaj sa Šćepanovićem tokom utakmice sa Budućnosti okončao se slanjem Amerikanca u svlačionicu iz čega je proizašlo da on ne bude među putnicima u Rusiju na meč sa Uniksom. I o tome je govorio Ostoja Mijailović rekavši da je Tomas imao ,,ispade” i ranije i da za takve stvari postoji pravilnik u klubu.

Poljuljala se atmosfera u klubu tim nesuglasicama u kojima je sa Šćepanovićem ranije učestovao i Nemanja Gordić, a loša forma je svakako doprinela ne toliko sjajnim stanjem.

Ipak, vremena za ispravak i te kako ima, početak je sezone i rano je još govoriti o kraju, ali činjenica je da će naredni dani odrediti sudbinu Vlada Šćepanovića, tačnije, mečevi sa FMP-om i Bahčeširom.

Prvi ispit sledi već večeras protiv ekipe iz ,,Železnika”, koja je, iako ima pobedu i poraz, pokazala na parketu da im je realno mesto sredina ili donji deo tabele.

Pobeda je prioritet za Partizan večeras, a isti slučaj biće i protiv Turaka u Evrokupu. Bahčešir nema pobedu u prva tri kola ovog takmičenja i njihova loša forma, ali i razlika u kvalitetu, može da donese Partizanu izjednačen skor.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJAJU ODBRANU TITULE: Polufinale protiv Budućnosti, Partizan počinje prodaju karata

Košarkaši Partizana naredne nedelje počinju polufinalnu seriju ABA lige protiv Budućnosti. Crno-beli će biti domaćini Podgoričanima u prvom meču 30....

POVEZANE OBJAVE