Dino Rađa osuo paljbu po ABA ligi: Ne vidim smisla

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa dotakao se stanja u regionalnoj košarci tokom gostovanja u podkastu ,,Jutarnjeg lista”.

On je kritikovao smer u kojem ide ABA liga istakavši da je prvobitna ideja takmičenja bila liga u kojoj će se igrači razvijati.

Ja odavno pričam da mi u ovom trenutku nismo spremni da igramo ABA ligu. Otišla je svakako u krivom smeru. To je trebalo da bude liga u kojoj će se igrači razvijati i napredovati, što je veća konkurencija tu bi profitirali, ali ABA liga se pretvorila u to ko ima više para i ko će dovesti više Amerikanaca. Ne vidim nikakvog smisla za hrvatsku košarku, ali i za ostale timove – rekao je Rađa.

Rađa je potom prokomentarisao broj stranaca u ligi, te da to nema nikakve koristi po regionalnu košarku.

Čitao sam da oko 40 Amerikanaca igra ABA ligu, to su četiri kompletne ekipe. To je suludo. Jednog, dvojicu, to razumem, ali pet-šest po ekipi je totalno bezveze. Igraju između sebe, nema tu nikakve koristi. Ne znam koga to interesuje, ne sećam se kada sam pogledao neki meč ABA lige – završio je Rađa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEROVAO JE U SVOJU ODLUKU: Klop izabrao Nunjeza pre Nkunkua!

Fudbaleri Liverpula izgubili su od Evertona sa 2:0 i umanjili šanse za titulu Premijer lige u samoj završnici trke. Ove...

POVEZANE OBJAVE