Partizan “stotkom” u Železniku do prve pobede u ABA ligi

Košarkaši Partizana ostvarili su prvu pobedu ove sezone u ABA ligi pošto su u Železniku savladali FMP sa 90:103 (23:21, 21:27, 22:29,24:26 ).

Bila je to poprilično dominantna partija crno-belih. FMP nije imao rešenje u odbrani za bekove Partizana pre svega, koje je odlično služio šut za tri poena.

Utakmicu je bolje otvorio FMP. Nisu imali osetniju prednost, ali su konstantno bili u prednosti i na kraju su prvih 10 minuta i rešili u svoju korist sa 23:21.

Drugu četvrtinu su crno-beli bolje otvorili. Pre svega napadački su počeli da ubacuju šuteve, a pik en rol igra je bila nerešiva enigma za odbranu tima iz Železnika. Na poluvreme se otišlo sa 48:44 za Partizan.

U trećem periodu potpuna dominacija crno-belih. Prednost je konstantno rasla i iznosila je najviše plus 15. Nemanja Gordić je bio nerešiva enigma za bekove domaćih, a u igri su ih sačuvali skokovi u napadu Marka Pecarskog. Na kraju trećeg perioda 77:66 za Partizan.

U četvrtom periodu Partizan je otišao na 90-72, međutim kao da je tu stala ekipa Vlada Šćepanovića. FMP se nije predavao, a crno-beli su potpuno izgubili ideju u napadu. Stigao je domaćin na samo 7 poena zaostatka na dva minuta pre kraja, ali onda Filip Čović dobija isključujuću ličnu grešku i čini se da je tu meče u potpunosti rešen.

Kod pobednika najefikasniji je bio Kodi Miler-Mekintajer sa 23 poena, Zagorac je postigao 15, Pejdž 14, Tomas 13, Veličković i Gordić po 10.

Kod domaćih Nenadić 26 poena, Ulubaj 17, Čović 16, Pecarski 12.

Posle ovog kola obe ekipe imaju skor od 1-2.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE