Pavićević: Sudar dve različite koncepcije, Zvezda najmoćnija u ABA ligi

Mornar gostuje Crvenoj zvezdi u nedelju, 18. oktobra od 20 časova u okviru trećeg kola ABA lige.

Ovaj susret proglašen je za derbi što posebno prija treneru ekipe iz Bara Mihailu Pavićeviću.

Kad sam video najavu Zvezdinih utakmica i da stoji da je na kraju sedmice očekuje derbi sa Mornarom u ABA ligi malo sam se trznuo, ali lepo je da nas ljudi smatraju ekipom za derbije. U ABA ligi ima još veoma dobrih ekipa kao što su Budućnost, Cedevita, Partizan, evo, i mi smo u tom društvu i zbog toga smo izuzetno ponosni, kao što smo ponosni u na činjenicu da smo najbolji klub na Jadranu, rekao je Pavićević za klupski sajt.

Iskusni stručnjak je ukazao na kvalitete Zvezde i svoje ekipe.

Utakmica sa Zvezdom biće sudar dve različite koncepcije, dva različita stila, jedan koji mi gajimo, fudbalskim žargonom – napadački, tako nam je ekipa i profilisana i drugi koji Zvezda forsira kroz izuzetno čvrstu odbranu, koja ne dozvoljava protivniku da se razigra i koja razbija sve kretnje, pogotovo pozicione napade. U takvoj igri pitanje je kako ćemo se snaći. U pripremnom periodu odigrali smo jednu utakmicu sa ‘crveno-belima’ i osetili moć te njihove igre. Nadam se da ćemo ovoga puta biti kudikamo spremniji da odgovorimo na tu čvrstu odbranu. Ujedno, moramo biti na visini zadatka što se tiče odbrane jer Zvezda je evroligaš, najmoćnija ekipa u ABA ligi i kroz igre koje je pružila na početku sezone potvrdila je da je glavni favorit za titulu u regionalnom takmičenju. Za razliku od nas, Zvezda ima u oba smera jaku igru. Mi još uvek radimo na našoj odbrani. Na prethodnim utakmicama je odbrana dobro funkcionisala, nadam se da ćemo je zadržati na tom nivou i u Beogradu, jer Zvezda, kao i mi, ima izuzetne pojednice, izuzetne napadače. U svakom slučaju, očekuje nas jedna, nadam se, vrlo interesantna utakmica u kojoj će, nažalost, uživati samo gledaoci kraj malih ekrana. Žao mi je što neće biti publike, a posebno mi je žao što naši navijači ne mogu da uživaju u našim partijama koje pružamo u ‘Topolici’, ali tako je kako je. Nadam se da ćemo, pre svega, svi ostati zdravi i završiti ovu sezonu kako treba, dodao je trener Mornara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE