163. večiti derbi – Partizan traži formu, Crvena zvezda bez milosti

Nakon dvonedeljne pauze u domaćem prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza u Ligi nacija, nastavlja se Superliga Srbije. Sjajna vest je što nas odmah u 11. kolu čeka meč koji izaziva najveću pažnju javnosti na Balkanu.

Spremite se za 163. večiti derbi i mečPartizan – Crvenazvezda! Utakmica se igra danas, sa početkom u 17 časova u Humskoj.
Tim povodom imamo iznenađenje za sve kladioničarske duše i ljubitelje domaćeg fudbala! Naime, ukoliko se danas registrujete na sajtu meridianbet.rs odmah dobijate 1.000 DINARA sportskog bonusa na poklon.

Iskoristite jedinstvenu priliku i već sada preuzmite bonus OVDE.

Stiče se utisak da Partizan nekako “posrće” u SLS i da još uvek traži svoju pravu igru. Nakon eliminacije iz 3. kola kvalifikacija Lige Evrope od belgijske Šarlroe, Partizan je odlučio da uvede promene u redovima svojih fudbalera.

U samom finišu prelaznog roka, klub iz Humske su napustili Umar Sadik (Almerija) i iskusni Bojan Matić (Atromitos). S druge strane, kao slobodni igrači stigli su MilošJojić i Ivan Obradović, zatim Svetozar Marković (Olimpijakos), Filip Holender (Lugano) i dete PSŽ-a Žan-Kristof Bajbek.

Ove sezone, Crvenazvezda je apsolutno nemilosrdna prema protivnicima iz domaćeg šampionata. Deset utakmica, dese tpobeda, stoprocentan učinak. Šlag na tortu jeste i plasman u Ligu Evrope, nakon trijumfa u plej-ofu kvalifikacija nad Araratom iz Jermenije.

Čini se, dakle, da su sve karte u rukama DejanaStankovića.
Kada govorimo o odmeravanju snaga između Partizana i Crvenezvezde, brojke i statistika nikada ne lažu.

Do sada, Partizan je u večitim derbijima slavio 47 puta, dok Crvena zvezda ima bolji skor – 64 pobede. Ekipe su ukupno 51 put remizirale. Pored većeg broja pobeda, crveno-beli su takođe postigli veći brojgolova u svim dosadašnjim derbijima – 227:196.

Poslednji put, večiti su se susreli 10. juna u polufinalu KupaSrbije, kada su crno-beli slavili minimalnim rezultatom 1:0. Međutim, njihov poslednji međusobni duel u SLS dogodio se 1. marta ove godine, kada je mečz avršen bez golova.

Crvenazvezda je trenutno prva na tabeli sa maksimalnim brojem bodova iz svih odigranih utakmica (30). Impresivna je i gol razlika ove sezone – 34 postignuta gola i svega 3 primljena.

S drugestrane, Partizan jeste drugi na tabeli, ali zaostaje zac rveno-belima 8 bodova. Iz 10 kola, ima skor od 7 pobeda, 2 poraza i jednog remija.

Stanojevićeva četa postigla je 25 golova na ovim mečevima, a primila 9.
Dakle, statistika možda jeste na strani crveno-belih, ali Partizan teško i retko gubi na svom terenu…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE