Rus osvojio četvrtu titulu u 2020. godini

Andrej Rubljov – Borna Ćorić 2:0 (7:6(5), 6:4)

Turnir u Sankt Peterburgu osvojio je domaći teniser Andrej Rubljov.   

Ovo je već četvrta titula u 2020. godini za Rubljova, a podsetimo da se polovina turnira nije ni odigrala. Posle takmičenja u Dohi, Adelaidi i Hamburgu, Rubljov je bio najbolji i na domaćem terenu u Sankt Peterburgu.   

Njegov rival u finalu bio je hrvatski teniser Borna Ćorić, a Rubljov je slavio u dva seta 7:6(5), 6:4 posle tačno 100 minuta igre.    

Prvi set odlučen je u taj brejku, pošto je u 12 gemova višena samo jedan brejk šansa, i to za Rusa u šestom gemu. U odlučujućem 13. gemu Ćorić je imao vođstvo od 5:2, ali je Rubljov osvojio pet uzastopnih poena i poveo sa 1:0 nakon sat vremena igre.   

Teniseri su odlično čuvali svoj servis i u drugom setu, a opet je Rubljov došao do brejk prilika u šestom gemu, bile su dve vezane, a iskoristio je drugu. Taj detalj je odlučio i ukupnog pobedika finalnog meča.    

Pobednik je nagrađen sa 500 ATP poena i više od 90 hiljada dolara, dok je Ćoriću, uz 300 bodova, pripalo i 75 hiljada ”zelenih” novčanica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PRED DERBI: Da nastavimo niz gde nemamo poraz od Zvezde

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. U prvo kolo plej-ofa ulaze sa -7 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE