Crvena zvezda “razbila” Mornar u derbiju ABA lige

Crvena zvezda je zabeležila i treću ubedljivu pobedu u ABA ligi pošto je u derbiju savladala Mornar iz Bara sa 93:62. Crveno beli su sjajno šutirali, imali su 27 asistencija i šut za tri poena 13/24.

Mornar posle ovog kola ima skor 2-1.

Bolje je utakmicu otvorio Mornar. Poveli su sa 7:13, a crveno-beli nisu imali rešenje za pik en rol gostiju. Međutim, tu je Crvena zvezda zaigrala bolje i digla ritam utakmice, i počela da pogađa u napadu. Brzo su napravili seriju od 7:0, a potom su su igru ušli novi igrači Tejlor Ročesti i Emanuel Teri, koji su odmah postigli svoje prve poena. Na kraju prve četvrtine 24:23.

Drugi deo domaćin otvara serijom 8:0, i uvodi utakmicu u svoj ritam – snažna odbrana i jak ritam sa puno trčanja. Prednost je postepeno rasla i ubrzo je bila dvocifrena, a najviše plus 13. Mornar je posle toga došao do daha, ali nisu mogli ispod 10 poena minusa na poluvremenu – 46:36.

Početkom treće četvrtine Crvena zvezda je dodatno pojačala ritam i nastavila gde je stala. Mornar je više od 5 minuta bio bez koša, a u odbrani nisu znali sa koje strane preti veća opasnost. Najviše prednost je iznosila plus 28 (67:39). Do kraja četvrtine Mornar je malo pojačao odbranu i pogodio je šuteve iz tranzicije i sveli su prednost na 20 poena – 67:47.

Četvrti period je bio odrađivanje posla. Obradović je pružio šansu igračima koji su imali manju minutažu pre toga, ali rezultat nije trpeo zbog toga. Naprotiv, otišao je na preko 30 poena razlike za krajnjih 93:62.

Najefikasniji kod Beograđana bio je Džordan Lojd sa 16 poena, Davidovac sa 13, Hol sa 12, Jaodić Kuridžaje postigao 11.

Kod Mornara jedini dvocifren je bio Džejkob Pulen sa 12 poena.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje ekipi Mege, dok Mornar ide na noge Borcu u Čačak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO KLS: Borac u trileru savladao Spartak

Počeo je plej-of u okviru KLS-a, a takmičenje je otvorila utakmica u Čačku iizmeđu Borca i Spartaka. Učesnik ABA lige...

POVEZANE OBJAVE