Druga titula u karijeri za Lasla Đerea: Bivši polufinalista Rolan Garosa položio oružje pred srpskim teniserom!

Sjajna nedelja za Lasla Đerea na Sardiniji.

Srpski teniser je stigao do svoje druge titule u karijeri, pošto je u finalu Sardinija Opena savladao Marka Čekinata sa 2:0, po setovima 7:6(3), 7:5 nakon 2 časa i 16 minuta igre.

Teniseri su razmenili po brejk na startu, a potom su zaigrali daleko bolje na svoj početni udarac. Đere je imao brejk loptu u sedmom gemu, ali je nije iskoristo, pa je na kraju odigran odlučujući, trinaesti gem. Srpski teniser je potpuno dominirao u taj-brejku, u kojem je svom rivalu prepustio samo tri poena.

I na početku drugog seta Đere je bolje igrao važne poene i stekao je prednost od 2:0. Ipak, Italijan je uspeo da iskoristi petu brejk loptu, nakon čega je usledio period njegove dominacije i preokret za vođstvo od 3:2. Usledio je iscrpljujući gem u kojem je teniser iz Sente iskoristio četvrtu brejk loptu i vratio se u drugi set.

Nakon dva časa igre Đere je stigao do svoje prve meč lopte, ali se polufinalista Rolan Garosa od pre dve godine izvukao iz neprijatne situacije. Međutim nije uspeo nešto kasnije, Čekinato je servirao za drugi taj-brejk u meču, ali je Đere odlučio da posao završi ranije. Napao je servis rivala, koji je spasao još dve meč lopte, ali ukupno četvrtu u meču nije mogao.

Đere je zadržao maksimalan učinak u ATP finalima, a drugu titulu osvojio je 20 meseci nakon pobede nad Ože-Alijasimom u finalu Rio de Žaneira.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SE DOMOGAO PLEJ-OFA: NBA liga dodelila nagradu Kariju (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta ove sezone ispali su u prvoj rundi plej-ina NBA lige. Izbacili su ih Sakramento Kingsi, koji su...

POVEZANE OBJAVE