Partizan prekinuo perfektan Zvezdin niz: Remi u derbiju

Partizan – Crvena zvezda 1:1 (1:0)
F. Stevanović 5′- Katai 75′(p)

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno u okviru 11. kola Linglong Superlige Srbije.

Za razliku od nekih pređašnjih, 163. večiti derbi je doneo više uzbuđenja i strasti, ali pobednik nije viđen i Partizan je i peti put u nizu ostao neporažen protiv prvaka zemlje, dok je Zvezdin perfektan niz u ovoj sezoni prekinut.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković –  Miljković, S. Marković (od 88. Vitas), Banjak, Urošević – Zdjelar, Natho ( od 62. Smiljanić) – F. Stevanović (od 62. Lutovac), Suma (od 15. minuta L. Marković), Jojić (od 88. Obradović) – Asano.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Rodić, Degenek, Eraković, Gobeljić (od 69. Gajić) – Sanogo, Nikolić –  Gavrić (od 45. Spiridonović) – Katai (90. Petrović), Ben (od 69. Pavkov)  – Falćineli (od 84. Vukanović).

Sa mnogo vatre otvorio se susret, te je viđeno nekoliko čvrstih duela, a Zvezda je u uvodnim trenucima  izgledala konkretnije. Međutim, loša postavka u defanzivi gostiju, čemu je prethodila greška u dodavanju Strahinje Erakovića, uslovila je to da Filip Stevanović ostane potpuno sam na desnoj strain terena. Asano mu je lepo odložio loptu, a golobradi mladić hladnokrvno matira Borjana za vođstvo Partizana u petom minutu.

Za razliku od prethodnih derbija, ovaj rani pogodak obećavao je da ćemo videte dobar fudbal u Humskoj. Partizan je imao četiri minuta kasnije još jednu izglednu priliku u kojoj se našao Miljković, ali je njegov udarac, koji je vrlo lako mogao da završi u mreži Milana Borjana – izblokiran.

Hendikep za Partizan dogodio se u 15. minutu, kada je igru zbog povrede napustio Sejduba Suma. On je nekoliko trenutaka pre, u seriji driblinga na sredini terena, dobio udarac u oko zbog čega nije mogao da nastavi meč.

Prvu pravu priliku, Crvena zvezda je stvorila odmah po izlasku Gvinejca. Odigrana je kratka kombinacija iz kornera za Bena, koji je ostavio povratnu loptu za Miloša Degeneka, ali defanzivac šampiona Srbije nije reagovao onako kako je zamislio i šansa je propala. Pritisnula je Crvena zvezda, uglavnom je to bilo napadima sa leve strane gde je bio Katai, a pomagao mu je Ben, čija uloga je bila da se kreće između dve linije tima crno-belih, te pokriva obe strane terena.

Nakon toga, nije bilo većih prilika u prvom poluvremenu. Dva tima su vodila žestoke duele na čitavom delu terena, pa su tada sve oči bile uprte i u Novaka Simovića, koji je dopuštao nešto čvršću igru. Zvezda je bila ta koja je morala da se fokusira na napad. Tražili su šansu i prostor, a to levo krilo, koje su probijali u prvoj polovini prvog poluvremena, bilo je bolje pokriveno vraćanjem Filipa Stevanovića i učestvovanjem u defanzivi sa Miljkovićem.

Partizan je šansu tražio iz kontre, a nakon dobre prilike za Miloša Jojića, izvanrednu kontru propustio je i Lazar Marković, kada je imao čist put ka golu u 42. minutu. Ipak,  realizacija je izostala jer mu je zasmetao Eraković i lopta je bivšem fudbaleru Liverpula prešla preko noge.

Silno motivisan bio je strelac, do tada, jedinog pogotka. Pravio je piruete na desnom krilu iz perspektive napada Partizana i kreirao šansu za Takumu Asana, koji je stvorio poziciju, ali je malo nedostajalo da Borjan i po drugi put bude savladan. U poslednjim trenucima prvog poluvremena, prekid je imala Crvena zvezda iz izgledne situacije, a centimetri su nedostajali da Falćineli zahvati centaršut Kataija.

U 51. minutu, Marko Gobeljić je pogodio stativu posle akcije Srđana Spiridonovića, koji ga je proigrao, ali okvir gola je bio saveznik Vladimira Stojkovića.

Prilika nije bilo od tog trenutka i Stanojević u Stojanović su pokušali sa izmenama da sačuvaju, odnosno promene rezltat, a semafor je pokazao na 1:1 u 75. minutu kada je Aleksandar Katai realizovao penal. Simović je pokazao na belu tačku nakon što je, posle spornog kornera, Sanogo povučen od strane Miloša Jojića u gužvi.

Nakon izjednačenja, Partizan je bio taj koji je težište igre prebacio na polovinu rivala i pretio preko centaršuteva, odnosno prekida. Nije bilo konkretnih pokušaja, ali je lopta u poslednjih 15 minuta više bila pred golom Borjana.

Sjajnu šansu za ponovo donese prednost Partizanu imao je Takuma Asano nakon ubacivanja Lutovca sa desnog krila, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

Nakon 11. kola Crvena zvezda je prva sa 31. bodom, dok je Partizan drugi sa 23.

Izveštava: Nemanja Janošev

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Monako se “vratio iz mrtvih”, Lojd za izjednačenje u seriji

Velika drama viđena je i u drugom meču u seriji između Monaka i Fenerbahčea. Pošto je prva rešena u...

POVEZANE OBJAVE