Hofenhajm predstavio Zvezdu: Jedan od najuspešnih klubova, veliki igrači, morbidan tunel, rivalstvo sa Partizanom

Hofenhajm dočekuje Crvenu zvezdu u prvom kolu L grupe Lige Evrope. Utakmica se Sinshajmu igra se u četvrtak, 22. oktobra od 21 sat.

Hofenhajm je putem zvaničnog sajta predstavio šampiona Srbije.

31 državno prvenstvo, 24 pobede u kupu, plus osvajanje Evropskog kupa 1991. i Svetskog kupa – Crvena zvezda Beograd jedan je od najuspešnijih klubova na svetu i iznedrio je bezbroj igrača koji su kasnije izazvali senzaciju u najvišim evropskim ligama: Dragan Stojković, Darko Pančev, Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović i Nemanja Vidić velika su imena. Stadion je takođe poznat i nazvan po klupskom idolu “Rajku Mitiću”: Bivši napadač je za klub odigrao ukupno 572 utakmice (262 gola) od 1945. do 1958. godine. Do početka 1990-ih, stadion je imao više od 100.000 gledalaca i nazvana je “Marakana” na osnovu legendarnog stadiona u Rio de Žaneiru.

Iako je stadion nekoliko puta obnavljan i sada ima samo oko 55.000 mesta – ostao je deo kojeg se plaše gostujući igrači: dugačak, morbidan tunel igrača koji mora da se pređe na putu od svlačionica do terena. Profesionalac Real Madrida Luka Jović, sa 16 godina, pet meseci i pet dana najmlađi strelac u istoriji beogradskog kluba, još uvek se seća puta koji više podseća na zatvor nego na fudbalski stadion: „Video sam neke protivnike kojima su se tresla kolena. Pogotovo što su naše stare ruke uvek počinjale u tunelu da zastraše svoje protivnike govorom o smeću “, rekao je za časopis„ 11 Freunde “.

Lokalni dvoboji protiv najvećeg rivala Partizana, koji su često u senci nereda, takođe su privukli pažnju sveta. Tokom „večitog derbija“, pirotehnika se rasplamsava na svim tribinama – stadion svaki put vizuelno gori. Poslednjih godina srpski šampioni, koji su nedavno osvojili tri titule zaredom, takmičili su se protiv dva bundesligaška kluba: 2019. godine klub je izgubio kod kuće 6:0 u grupnoj fazi UEFA Lige šampiona i 3:0 u Minhenu protiv Bajerna. Dve godine ranije imali su dve pobede od 1:0 u UEFA Ligi Evrope protiv Kelna, stoji na sajtu FK Hofenhajm.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milutinov se ne obazire na zvižduke: Hvala Partizanu!

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Partizan, a srpski reprezentativac Nikola Milutinov je bio uz grčki tim ali nije igrao...

POVEZANE OBJAVE