Italijani pronašli idealnu sredinu za Milenkovića

Italijanski ,,Kalčomerkato” analizirao je igru milanskog Intera i naveo srpskog igrača Nikolu Milenkovića kao fudbalera koji je potreban u defanzivi ,,Nerazura”.

Izostanak Milana Škrinijara bio je uočljiv tokom, velikog derbija italijanske prestonice u subotu koji je pripao Milanu. Antonio Konte igrao je u svojoj standardnoj formaciji sa trojicom defanzivaca i tu trojku činili su Danilo D’Ambrozio, Stefan de Fraj i Aleksandar Kolarov.

Bastoni, baš kao ni Škrinijar, nije bio u konkurenciji za tim, a prinudno je D’Ambrozio igrao na poziciji desnog štopera. Iako mu nije prvi put da to čini, nije to idealno rešenje. Ranokija je čitavih 90 minuta proveo na klupi i jasno je da Konte ne računa ozbiljno na njega, te je potrebno rešenje koje će svojim kvalitetom i mladosti značajno ponuditi opcije treneru Intera.

Zbog toga, ,,Kalčomerkato” navodi da bi Inter u januaru trebalo da posegne za Nikolom Milenkovićem, koji se već etablirao na toj poziciji desnog štopera. Fiorentina traži 40 miliona evra, što je cifra koju će ,,Nerazuri” malo verovatno izdvojiti, ali Inter priliku vidi u ugovoru Milenkovića, koji će naredne godine ući u svoju poslednju godinu trajanja.

Kako nova saradnja između Fiorentine i srpskog štopera nije postignuta, Inter će biti u boljoj poziciji prilikom pregovora, jer će ,,Viola” biti prinuđena da proda Milenkovića ne bi li išta zaradila.

Milenković je odigrao sve četiri utakmice za Fiorentinu u ovoj sezoni, a sva tri puta je bio i u sastavu reprezentacije Srbije u minulom ciklusu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VEROVAO JE U SVOJU ODLUKU: Klop izabrao Nunjeza pre Nkunkua!

Fudbaleri Liverpula izgubili su od Evertona sa 2:0 i umanjili šanse za titulu Premijer lige u samoj završnici trke. Ove...

POVEZANE OBJAVE