Nisu svi zadovoljni modifikacijom: Himki kritikovao Evroligu i zatražio da njegovi mečevi budu poništeni

Modifikacija Pravilnika Evrolige za Covid-19 nije naišla na podršku svih klubova.

Odmah nakon što je usvojena promena oglasio se Himki i zatražio da budu poništene tri utakmice koje je klub izgubio sa oslabljenim timom.

Poštujemo Evroligu, poštujemo naše navijače i volimo košarku. Sa mladim igračima smo putovali u Španiju i igrali koliko smo mogli. Ali ispostavilo se da smo mogli da ostanemo kod kuće, da izgubimo mečeve sa 20:0 i da potom odigramo te utakmice u novom terminu kao i ostali. Mislim da su narušeni osnovni sportski principi, svi moraju da imaju iste uslove, ali izgleda da su neki timovi “jednakiji” od drugih, rekao je Pavel Astahov, generalni direktor kluba iz Podmoskovlja, u izjavi za R-Sport.

Astahov je zatražio anuliranje rezultata Himkija.

U tom kontekstu logično je da Evroliga poništi poslednje tri utakmice Himkija i odredi nove termine, jer nismo bili u mogućnosti da igramo u najjačem sastavu. To bi bilo pošteno, u suprotnom u pitanju su dvostruki standardi. Kada se pet igrača razbolelo zatražili smo da naše utakmice u Španiji budu odložene. Protiv Žalgirisa smo imali samo petoricu seniora, morali smo da pozovemo trojicu igrača iz omladinskog pogona, ali Evroliga je odbila odlaganje, dodao je generalni menadžer Himkija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA PRATI SITUACIJU: Barselona pronašla novu zamenu za Kalinića

Sve je izvesnije da će Nikola Kalinić na kraju sezone napustiti Barselonu, a uveliko se govori o mogućnosti povratka...

POVEZANE OBJAVE