Desetkovani Mornar poklekao u Francuskoj

Košarkaši Mornara poraženi su od ekipe Bulonja na gostovanju rezultatom 78:65 u okviru 4. kola Evrokupa.

Iako su u timu imali samo devet košarkaša, igrači Mornara su pružili pristojnu partiju protiv francuskog tima, ali nedostatak koji su imali Barani došao je do izražaja.

U odnosu na meč sa Crvenom zvezdom falili su Derik Nidam, Milko Bjelica i Nemanja Vranješ.

Tri od četiri deonice dobila je ekipa Bulonja, što jasno govori o stanju stvari na parketu. Francuski tim je imao katastrofalan procenat šuta za tri poena pogodivši svega pet trojki iz 28 pokušaja (17.9 odsto), dok je Mornar bio nešto bolji sa (31.8). Utisak je da bi taj procenat bio i veći kada je reč o crnogorskom timu, da je neko od pomenutog iskusnog trojca bio prisutan večeras, što bi ujedno značilo i ravnopravniju borbu.

Džejkob Pulen se izdvojio u poraženom sastavu sa 22 poena, a Bulonj je predvodio Rob Grej sa 16.

Trento je u Italiji bio bolji od Cedevita Olimpije sa 61:52, a prelomna je bila treća deonica koju je domaći sastav dobio sa 12 poena razlike. Na poluvremenu je bilo plus sedam, pa je Trento bez većih problema izašao na kraj sa ekipom iz ABA lige.

Sa 14 poena u redovima Trenta najefikasniji je bio Geri Brauni, a u ekipi Cedevita Olimpije istakao se Kendrik Peri sa 13.

Bulonj – Mornar 78:65
(15:10, 24:23, 20:21, 19:11)

Trento – Cedevita Olimpija 61:52
(15:12, 15:10, 24:12, 7:18)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIVŠI TRENER PAO EUFORIČAN: Želi povratak evroligaške titule u Atinu!

Košarkaši Panatinaikosa plasirali su se juče na završni turnir Evrolige. Savladali su u majstorici Makabi i otišli na F4. Prvi...

POVEZANE OBJAVE