Miler-Mekintajer vodio Partizan do pobede u Turskoj, problemi ostali i dalje

Bahčešehir – Partizan 76:82 (17:24, 22:14, 17:21, 20:23)

Košarkaši Partizana ostvarili su drugu pobedu u Evrokupu ove sezone. Partizan je slavio u Turskoj, ali je ponovo imao mnogo problema u igri, a do trijumfa je došao na individualni kvalitet Kodija Miler-Mekintajera u finišu utakmice.

Za razliku od gostovanja u Kazanju, crno-beli su mnogo bolje ušli u ovaj meč. Domaćin je vodio sa 7:4 i 9:6, a Partizan je odgovorio sa 9 uzastopnih poena i preuzeo kontrolu meča u svoje ruke. Erik Mika je odigrao verovatno najbolju deonicu u crno-belom dresu, sjajno je u tom periodu Dangubić zaustavio Erika Grina i Partizan je nakon prvih 10 minuta imao 7 poena prednosti (24:17).

U drugoj četvrtini beogradski klub je pokazao dva lica, za četiri i po minuta druge deonice Partizan je stekao +11 (35:24) i propustio nekoliko napada da stekne i ozbiljniju prednost. Umesto toga napad je potpuno stao, Bahčešehir je poen po poen stizao prednost rivala, a razigrao se i Grin pa je turski klub već do poluvremena preokrenuo rezultat i na odmor otišao sa poenom prednosti (39:38). Džons je bio najveći problem za odbranu srpskog kluba u prvom poluvremenu, postigao je 16 poena, a pratio ga je Grin sa 11. Kod Partizana iskočio je Mika sa 12 poena.

Anemičnost iz druge polovine druge četvrtine crno-beli su preneli i u treću, dozvolili su Bahčešehiru da odmah ode na +5, ali su imali sreću da ni turski klub nije bio preterano raspoložen u napadu. Partizan je uglavnom bio u zaostatku tokom čitave treće četvrtine, sve do koša Mike minut i po pre kraja, kojim je poveo sa 57:56. Na kraju treće četvrtine bilo je 59:56 za Partizan, koji je četvrtu otvorio poenima Trifunovića i slobodnim bacanjem Mike za 62:56.

Delovalo je da su igrači Vlada Šćepanovića ponovo ušli u mirniju fazu, ali je ponovo krenuo period neshvatljivih grešaka. Tomas je dva puta praktično predao loptu u ruke protivniku, a uz nekoliko poena posle ofanzivnih skokova Bahčešehir je došao do 65:65.

Miler-Mekintajer je potom “izmislio” trojku na kraju napada, nešto slično uradio je i Veličković, a nakon zakucavanja Mike nakon ofanzivnog skoka Partizan je ponovo došao do +7 (75:68). Prišao je domaćin na 75:72, a nakon nove trojke Miler-Mekintajera 65 sekundi pre kraja za 78:72 delovalo je da će Partizan imati mirnu završnicu. Bahčešehir je, uz malu sudijsku pomoć, prišao na 78:76, ali je Miler-Mekintajer najpre poentirao 8 sekundi pre kraja, potom ukrao loptu u odbrani i još jednim košem stavio tačku na ovaj meč.

Miler-Mekintajer je bio najefikasniji kod Partizana sa 22 poena i indeksom 28, a definitivno najbolji meč od dolaska u Partizan odigrao je Mika koji je ubacio 19 poena uz indeks 22. Kod Bahčešehira Grin 23 poena, dok su Džons i Jildizli postigli po 16.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MAJAMI: Zverev u polufinalu

Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u završnicu mastersa u Majamiju. U meču četvrtfinala savladao je Mađara Fabijana Marožana...

POVEZANE OBJAVE