Ništa više neće biti isto: Formira se Evropska premijer liga, u opticaju 6 milijardi evra!

Evropska fudbalska scena dobiće potpuno novi izgled za dve godine.

Engleski mediji preneli su informaciju da se pregovara o pokretanju novog takmičenja, takozvane Evropske premijer lige.

Takmičenje bi trebalo da počne 2022. godine, a sponzori su spremili neverovatnih 6 milijardi evra. Navodi se da će najverovatnije učestvovati 18 klubova iz Engleske, Francuske, Nemačke, Italije i Španije, a utakmice bi trebalo da budu igrane tokom redovne evropske sezone.

Za sada se pregovori vode sa 12 klubova, među kojima su Liverpul i Mančester Junajted, a kandidati su i Arsenal, Mančester Siti, Čelsi, Totenhem, Atletiko Madrid, Bajern, Barselona, Real, Juventus i Pari Sen Žermen.

Navodno se pregovori odvijaju uz podršku FIFA, ali za sada nema zvaničnog komentara ni iz FIFA, ni iz UEFA, a ni iz klubova za koje se pretpostavlja da bi mogli da nastupe u premijernom izdanju.

Ideja o pokretanju takozvane Superlige na snazi je već dvadesetak godina, ali su svi pokušaji do sada bivali neuspešni, čak je Aleksandar Čeferin prošle godine decidirano potvrdio da ona neće biti pokrenuta dok je on na mestu predsednika UEFA, a Andrea Anjeli na poziciji predsednika Asocijacije evropskih klubova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVANIČNO: Nikola Jokić treći put MVP NBA lige!

Nikola Jokić je u ovom trenutku bez konkurencije najbolji košarkaš sveta. Igrač Denvera je po treći put u karijeri proglašen...

POVEZANE OBJAVE