Predator Morata utišao Kijev, Briž u nakonadi uzeo bodove zlata vredne

U terminu od 18.55 sati odigrane su dve utakmice, po jedna u grupama ,,G” i ,,F”.

Fudbaleri Juventusa savladali su Dinamo u Kijevu sa 2:0 pogocima Alvara Morate i tako došli do tri boda na otvaranju nove sezone Lige šampiona.

Publike je bilo na ,,Olimpijskom stadionu”, ali oni su ipak kući otišli nezadovoljni s obzirom na to da su se njihovi fudbaleri tek u finišu ,,trgli”, ali tada je već bilo kasno.

Morata je u svom stilu postigao oba pogotka – ,,predatorski”. Prvi je stigao u 54. minutu nakon što je natrčao na odbijenu loptu posle šuta Dejana Kuluševskog, dok je drugi postigao glavom, pošto ga je prethodno Huan Kvadrado perfektno pogodio sa desnog boka.

Dinamo je u poslednjim minutima pritisnuo rivala, pokušavao centaršutevima da dođe do pogotka, ali je odbrana Juventusa na čelu sa kapitenom Bonućijem odradila posao u svoju korist.

U Sankt Peterburgu je Zenit ispustio bod u poslednjim trenucima meča protiv Briža, a junak susreta za Belgijance bio je De Ketelaere, koji je u 93. minutu doneo vrlo bitne bodove Klub Brižu u ovoj grupi.

S obzirom na to da im slede mečevi sa Lacijom i Borusijom Dortmund, te da im je projektovana borba upravo sa Zenitom za treće mesto, sa tri boda u prvoj utakmici, napravljen je značajan korak ka tom cilju – proleću u Evropi.

Zenit – Klub Briž 1:2 (0:0)
74′ Horvat (ag) – 63′ Bonaventure, 90+3′ De Ketelaere

Dinamo Kijev – Juventus 0:2 (0:0)
54′, 84′ Morata

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE