,,Ovakve utakmice su najteže”

Fudbaleri Vojvodine započeli su odbranu Kupa danas u Rumenci protiv domaćeg Jedinstva trijumfalno savladavši niželigaša sa 2:0.

Stadion ekipe koja se takmiči u četvrtom rangu srpskog fudbala udaljen je svega nekoliko minuta od Novog Sada i sedišta Fudbalskog kluba Vojvodine – SC ,,Vujadin Boškov”.

Okružen kućama i usevima, stadion u Rumenci je sve ono što jednom terenu amaterskog fudbalskog kluba treba, ako ne i više od toga. Improvizovane dve tribine na po jednoj polovini dovoljne su za stotinjak ljudi, ali meštanima je ipak gušt ,,nalatkiti se” na ogradu i gledati svoj voljeni tim.

Ovog puta, publike nije bilo, osim onih koji su se prikrali pa van kompleksa i gledali susret protiv branioca trofeja u istorijskoj utakmici.

Lalatović je pozvao na oprez, znajući da ovakve utakmice mogu da rode heroje, ali kako bi sprečio da se to desi njegovom timu, on je na, veoma pohvalnu, podlogu Jedinstva, izveo jak sastav s malim korekcijama.

Iako je njegova ekipa bila dominantna protiv Jedinstva, kojem je glavna ideja bila da loptu šalje što dalje od svog gola, Vojvodina nije uspela da dođe do vođstva sve dok Lalatović nije posegnuo za promenama.

Konstatno je trener ,,Stare dame” ponavljao rezervnim igračima i stručnom štabu, dok je nemirno šetao pored klupe, da su ovakve utakmice najteže. Nije bio srećan odlukom Zukića da proigra Đuričina, umesto da sam smesti loptu u mrežu kada je to bilo lako za uraditi u jednoj od situacija iz prvog poluvremena i reagovao je poslavši današnjeg kapitena na hlađenje u pauzi između dva dela.

– Ovakve utakmice su najteže. Jedinstvo je pokazalo da ima kvalitetan tim i kvalitetne pojedince. Igrali su na svom domaćem terenu koji nije velikih i standardnih dimenzija. U prvom poluvremenu smo morali da rešimo utakmicu, imali smo tri ili četiri stopostotne šanse. Zamerio sam igračima to što nisu ozbiljno shvatili ovu utakmicu. Moraju da shvate da je ovo jedna utakmica, da popravnog nema i rekao sam da nam možda sledi neka kazna, da primimo gol iz prekida, kada u prvom delu ne date gol iz četiri stopostotne prilike – rekao je Lalatović nakon meča.

Ulascima Drinčiča, Čovića, Vukadinovića i Bojića, Lalatović je dobio konkretnost u završnici i zajedno sa Mrkaićem koji je već bio na terenu, pomenuta četvorka donela je gostima trijumf.

Imalo je i Jedinstvo svoje prilike, posebno u finišu kada je Đanković iz prekida nekoliko puta testirao iskusnog Vukliša.

Igrala je Vojvodina jednu nesvakidašnju utakmicu, na nesvakidašnjem terenu, ali ipak su domaćini ti koji će, uprkos porazu, o ovom duelu pisati u svojoj istorijskoj knjizi.

Pamtiće kako je tog 21. oktobra 2020. godine, jedna Vojvodina bila gost u prigradskom naselju Novog Sada i kako su odigrali hrabro i časno izgubili.

U novosadskom taboru se već okreću duelu sa Zlatiborom koji je na programu za vikend.

– Idemo sa očekivanjima da pobedimo. Preuzeo ih je Zoran Njegoš, moj veliki prijatelj, ali mi ćemo ipak dati sve od sebe ne bi li doneli sva tri boda u Novi Sad.

Na konstataciju novinara da su jedina dva poraza Vojvodine ove sezone bila na jugu zemlje, Lalatović je rekao da straha pred put u Užice nema.

– Znam da smo na jugu izgubili dva meča ove sezone, ali straha nema. Nismo mi uložili milion evra, pa da ne možemo da izgubimo utakmicu. Kada izgubite u Novom Pazaru ili Ivanjici, tu izgubi i jedan Partizan koji je uložio 10 puta više od nas… Sve je to fudbal – završio je Lalatović.

Autor: Nemanja Janošev

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE