“Rudari” iskopali pobedu u Madridu, srpski sudija doneo ključnu odluku, Nikolić uspešno vozio “Valjak”, zašto ne bi Lokomotivu [VIDEO]

Odlične utakmice u Madridu i Salcburgu najavile su nova uzbuđenja u Ligi šampiona.

Na obe je bilo izuzetno uzbudljivo, ali je za nijansu dramatičnije bilo u Madridu. Šahtjor je održao čas fudbala ”kraljevićima” u prvih 45 minuta i vodio sa 3:0. Ovaj senzacionalni rezultat bio je sasvim zaslužen, pošto su ”rudari” od prvog trenutka pravili ogromne probleme odbrani Madriđana, pa su mogli da postignu još koji gol. Prvi je Tete zatresao mrežu Krtoe u 24. minutu, koga je dobro uposlio Kornijenko. U 33. minutu Varan je nespretno reagovao posle udarca i odbrane Kurtoe i poslao loptu u sopstvenu mrežu. U finišu poluvremena precizan je bio i Solomon, pa su Ukrajinci na odmor otišli sa ogromnom prednošću.

Real je počeo da se vraća u 54. minutu, kada je Luka Modrić odapeo strelu sa dvadesetak metara, a mladi golman Trubin nije se ni pomakao. U 59. minutu Luku Jovića je zamenio Žunior Vinisijus, i posle samo 7 sekundi na terenu smanjio je na 2:3. Brazilac je preseka loš pas defanzivca gostiju i prošetao se do mreže. Očekivali su se uraganski napadi Reala, pogotovo jer je Šahtjor stigao oslabljen, ali su Ukrajinci i dalje pretili iz kontra napada, a jedan gol im je i poništen zbog ofsajda. U drugom minutu sudijske nadoknade Valvrede je udarcem sa više od 20 metara iznenadio Trubina, ali je srpski sudija Srđan Jovanović pregledao snimak i ustanovio da je Žunior Vinisijus smetao golmanu gostiju kod šuta i dosuđen je ofsajd, pa su bodovi otišli u Donjeck.

Bilo je mnogo uzbuđenja i u Mocartovom gradu. Lokomotiva iz Moskve, koju sa klupe predvodi srpski trener Marko Nikolić, prva je povela golom Edera, koji je posle kornera dobro skočio i zatresao mrežu Stankovića. U psoeldnjem minutu prvog poluvremena prelepim udarcem izjednačio je sve bolji mađarski reprezentativac Soboslai, pa se na odmor otišlo sa 1:1. Brzo je Salcburg poveo u nastavku, strelac je bio Junuzović, ali je ruski tim bio uporan i pogotkom Lisakoviča, petnaest minuta pre kraja, osvojio prvi bod u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

Real Madrid – Šahtjor 2:3 (0:3)
Modrić 54′, Žunior Vinisijus 59′ – Tete 29′, Varan 33′(ag), Solomon 42′

Salcburg – Lokomotiva 2:2 (1:1)
Soboslai 45′, Junuzović 50′ – Eder 19′, Lisakovič 75′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE