Dabur voli protiv Zvezde: Poraz crveno-belih u Sinshajmu, Stanković isključen [VIDEO]

Hofenhajm – Crvena zvezda 2:0 (0:0)
64′ Baumgartner, 90+3′ Dabur

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na gostovanju od Hofenhajma u prvom kolu grupne faze Lige Evrope sa 2:0.

Vrlo dobra partija Crvene zvezde ipak nije krunisana bodovima protiv Hofenhajma, koji je iskoristio kvalitet i iskustvo, te trijumfovao na ovom meču.

Formacija sa trojicom u poslednjoj liniji od strane Dejana Stankovića, koja se najavljivala prethodnih dana, i bila je ideja trenera crveno-belih na meču u Sinshajmu. Prinuda je naterala trenera šampiona Srbije da igra na taj način i nije to izgledalo loše u Nemačkoj.

U osmom minutu usledio je prvi pokušaj Crvene zvezde, koja je nije u potpunosti povukla protiv favorizovanog rivala. Spiridonović je proigrao Falćinelija, a Italijan se namestio sa distance, međutim, videlo se odmah da ta lopta neće završiti u okviru gola.

Zvezda je pokušavala da se nadigrava sa domaćim sastavom, ali bilo je tu pojedinih grešaka u dodavanjima poput onih Kataijevih i Rodićevih, te Veljka Nikolića, koji je omogućio Baumgartneru da oproba Borjana sa dvadesetak metara. Lopta jeste išla pored gola, ali Borjan nije želeo da rizikuje, te je intervenisao.

Tražio je Stanković mirnoću u tim trenucima, s razlogom. Zvezda je uspevala da održi Hofenhajm što dalje od Borjanovog gola, a trojica štopera su konstantno dobijala pomoć od Sanogoa, te bekovskog tandema Rodić-Gajić. Ono što je bilo najbitnije za goste, jeste da se nije dozvoljavalo Munasu Daburu da se okrene licem ka golu i bude pretnja po kapitena crveno-belih.

Najbolji napad u prvom poluvremenu meča, Crvena zvezda kreirala je u 35. minutu, kada je prvo odličan u duelu sa Gaćinovićem na svojoj polovini bio Seku Senogo, a potom rizičnim pasom proigrao upornog Rodića, a ovaj potražio Falćinelija u šesnaestercu Hofenhajma. Ipak, Italijan je bio ,,kratak’’, a Katai je na dvadesetak metara ostao negodujući što lopta nije išla ka njemu s obzirom na to da je bio potpuno sam, jer je Italijan na sebe privukao čak trojicu defanzivaca domaćih.

Gosti su se oslobodili u tim trenucima i dva puta su pripretili Nemcima. Ruku na srce, gol Baumana nije bio ugrožen, falila je realizacija u situacijama kada se tražio Falćineli, odnosno Spiridonović od strane Rodića. Upravo ta situacija kada je Rodić centrairao ka Spiridonoviću bila je i najopasnija do tada, ali odbrana Hofenhajma bila je skoncentrisana i nije dozvolila Crvenoj zvezdi da uputi udarac.

Mnogo sreće za Crvenu zvezdu bilo je u 45. minutu posle neshvatljivog poteza Sanoga, koji je bespotrebno driblao u zoni svog šesnaesterca, a ta situacija je omogućila Daburu da se po prvi put nađe u situaciji da ugrozi Borjanov gol i u tome je i uspeo. Međutim, Alžirac je pogodio stativu, a lopta se, uz dosta sreće, odbila od Degenekove noge u korner.

Zvezda je uspela da zatrese mrežu Baumana u 46. minutu, posle prekida kada je gol postigao Eraković. Ipak, bio je to ofsajd, evidentan, te mladi defanzivac nije imao sreće da debi u Evropi obeleži pogodak.

Dabur je ponovo bio opasan po Milana Borjana, nakon što je prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora i snažno šutirao, ali je Zvezdin golman vrhovima prstiju izbacio loptu preko gola.

Mnogo duela vodio je Falćineli sa Vogom, Pošom i ostalim defanzivcima

Do kontre, Zvezdu je u 64. minutu delilo nekoliko sekundi, ali Veljko Nikolić nije bio brži od Akpogume, koji je samim tim pokrenuo rekontru svog tima. Lopta je stigla na desni bok do Rudija, a ovaj je promašao Bamugartnera koji volej udarcem, pod prečku, matira Borjana za vođstvo nemačkog tima. Start Akpogume jeste bio oštar, ali čist. Štoper domaćih nije išao otvorenim stopalom na mladog Nikolića, te arbitar Ernandez nije prekinuo igru u tom trenutku.

Stanković nije bio srećan odlukom glavnog sudije, te je isključen, a ubrzo je stručni štab u igru uveo Petrovića, Vukanovića i Bena. Dva opasna kornera imali su gosti, oba puta je pretio Sanogo, ali nijednom lopta nije išla u okvir Baumanovog gola. Sporna je bila druga situacija, kada je pao Sanogo nakon duela sa Rudijem, a potom i sa Vogom bio povučen, ali, odluka Ernandeza bila je – nedovoljno za penal.

Ušli su na teren i Pavkov i Simić, ali nisu uspeli da naprave značajnu razliku, dok je Hofenhajm iskoristio pomeranje u redovima Crvene zvezde, ali i grešku Milunovića koji je poklonio pas Samasekuu, a ovaj pronašao Munasa Dabura, te ovaj postavlja konačnih 2:0 u trećem minutu nadoknade.

Dabur je tako postigao i treći gol protiv Crvene zvezde na tri utakmice.

Utisak je da je Hofenhajm bio bolji rival i očekivano došao do pobede na ovom susretu.

U narednom kolu Lige Evrope, Zvezda dočekuje Slovan iz Libereca na stadionu ,,Rajko Mitić” i to već za sedam dana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE