Đoković u Beogradu: O planovima, odlasku u Australiju i o tome kako igra trenutno

Novak Đoković je u Beogradu i tom prilikom se obrati novinarima sa kojima je pričao o aktuelnim temama.

On je ocenio da trenutno igra najbolje u karijeri.

Postoji mali žal što nisam uzeo jedan od ova dva grend slema. Mislim da sam bio izuzetan na oba turnira. U Parizu sam imao mnogo boljeg protivnika, a ja nisam bio na svom nivou. Dobro, finale je veliki rezultat. Na US Openu se desila situacija koja je bila malo nesrećna za mene, ali… Osvojio sam ostale turnire na kojima sam učestvovao, Sinsinati i Rim, rekao je Đoković i odmah nastavio:

Ako ne računam diskvalifikaciju, imam samo poraz od Nadala, igram tenis života. Jeste da je sezona isprekidana, ali verovatno može da se poredi sa mojim najboljim iz 2011. i 2015. godine. Kako će se završiti? Ne znam. Sad sledi Beč, Pariz preskačem, pa London. Ciljevi su jasni, potrudiću se da zadržim bodovnu prednost i da steknem neku značajniju prednost za prvi tri meseca u godini, jer će mi to pomoći da ostvarim jedan od dva najveća cilja, rekao je Đoković.

On se osvrnuo o planovima u nastavku i istakao da još ne zna da li će učestvovati na njegovom omiljenom Grend Slemu u Australiji.

Ne znamo još kako će se odvijati situacija u vezi s pandemijom, da li će Australija skratiti taj period karantina, ako to ne bude slučaj, moraće svi teniseri znatno ranije da odu u Australiju. Tenis je privilegovan kao sport, jer ima sreću da se nastavio u nešto izmenjenom i modifikovanom obliku, većina turnira je nastavljeno od prekida sezone. Šta će biti nakon toga, mali procenat ljudi to zna, moraćemo da se korigujemo svi i da se prilagođavamo svakodnevno, da menjamo lične, porodične planove, svakog od nas to nervira, ali moramo da se nosimo s tim i da prihvatimo te okolnosti, završio je prvi teniser sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU: Makabi veruje Katašu

Košarkaši Makabija prošli su mnogo toga ove sezone. Od seljenja domaćih evroligaških utakmica u Beograd, do mogućnosti da direktno...

POVEZANE OBJAVE