LE: Gosti se sladili, AZ šokirao Napoliitance, ubedljivi “farmacuti”, mnogo preokreta [VIDEO]

Gosti su slavili na devet od dvanaest utakmica, prve polovine prvog kola Lige Evrope.

Samo dve pobede zabeležile su domaće ekipe, obe u C grupi. Jednu je upisao Leverkuzen, koji je posle prave goleade pobedio Nicu sa 6:2. Zanimljivo je sa su ”farmacuti” u prva četiri kola Bundeslige postigli ukupno samo tri pogotka.

U istoj grupi malo iznenađenje viđeno je u Izraelu, Hapoel Bar Ševa je sa 3:1 bio bolji od Slavije iz Praga. U A grupi Roma je posle preokreta slavila u Bernu. Jang Bojs je poveo sa bele tačke preko Nsamea, ali su u poslednjih dvadesetak minuta Rimljani preko Peresa i mladog Albanca Kumbulje, stigli do trijumfa. U gostima je tri boda osvojio i Kluž, pobedivši u Sofiji CSKA.

Identičnim rezultatom 1:2 slavili su Arsenal u Beču, te Molde u Dablinu. Dandalk je dobio prvo poluvreme, ali su Norvežani uspeli da preokrenu u nastavku. Arsenal se mučio protiv odličnog Rapida. Bečlije su prve povele preko Grka Fountasa, ali su, ali su David Luiz i Obamejang u intervalu od 70. do 74. minuta preokrenuli rezultat.

”Policajci” iz Glazgova potvrdili su odličnu formu, pa su nakon trijumfa u ”Old Firmu” pobedili i na startu Lige Evrope na gostovanju u Liježu. Strelci za Rendžers bili su Tavernije sa bele tačke, te Rufi u poslednjem minutu.

Čak šest golova višeno je u Poznanju, gde je Benfika sa 4:2 pobedila domaći Leh. Urugvajac Nunjez je postigao het trik za ”Orlove”, dok je dvostruki strelac za Poljake bio Šveđanin Ishak.

Ekipa koja je eliminisala Zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kiparska Omonija, uspela je da ostane neporažena na solunskoj ”Tumbi”. Povela je Omonija protiv PAOK-a, u prvom delu, ali su crno-beli izjednačili u nastavku.

U istoj grupi viđen je još jedan preokret, PSV je golom Gecea vodio posle prvih 45 minuta protiv španske Granade, ali su Molina i Maćis golovima u nastavku odneli bodove na Iberijsko poluostrvo.

Uzbudljivo je bilo na riječkoj ”Rujevici”, gde je gostovao veliki favorit Sosijedad. Gosti su dominirali tokom celog meča, ali lopta nije htela u gol Riječana, sve do 92. minuta kada je pogodio Bautista.

Najveće iznenađenje dogodilo se na ”San Paolu” u Napulju, desetkovani AZ je pobedio Napoli sa 1:0. Došli su Holanđani bez više od polovine prvotimaca koji su pozitivni na koronavirus, svi su očekivali sigurnu i ubedljivu pobedu Napolija, ali je presudio gol Denija de Vita u 57. minutu.

Grupa A:

CSKA Sofija – Kluž 0:2 (0:0)
Jang Bojs – Roma 1:2 (1:0)

Grupa B:

Dandalk – Molde 1:2 (1:0)
Rapid – Arsenal 1:2 (0:0)

Grupa C:

Hapoel B.Š. – Slavija 3:1 (1:0)
Leverkuzen – Nica 6:2 (2:1)

Grupa D:

Leh – Benfika 2:4 (1:2)
Standard – Rendžers 0:2 (0:1)

Grupa E:

PAOK – Omonija 1:1 (0:1)
PSV – Granada 1:2 (1:0)

Grupa F:

Rijeka – Sosijedad 0:1 (0:0)
Napoli – AZ 0:1 (0:0)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda značajno oslabljena u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u petak igraju meč protiv Real Madrida u okviru 32. kola Evrolige. Crveno-beli u meč sa liderom...

POVEZANE OBJAVE