LE: Milan formu sa Apenina demonstrirao na Ostrvu, Liberec pobedio Gent, Englezi ubedljivi [VIDEO]

Nije bilo mnogo iznenađenja u drgoj polovini večerašnjeg programa u Ligi Evrope.

U Zvezdinoj L grupi igrali su Slovan i Gent u Leberecu. Mada je u Češkoj prvenstvo prekinuto, Liberec je uspeo da održi formu i savlada Belgijance. Jedini gol postigao je Abdula Jusuf, napadač iz Bahreina, u 29. minutu utakmice. Zanimljivo je da je Gent imao terensku dominiciju, čak 70% loptu u svom posedu i 14 udaraca ka golu domaćina, ali nije uspeo da pošalje nijednu loptu iza leđa golmana češkog tima. Sada Hofenhajm i Liberec imaju po tri boda, dok su Zvezda i Gent bez poena. U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Slovan iz Libereca.

Sigurne i ubedljive pobede domaćih ekipa u G grupi. Lester je golovima Medisona, Barnsa i Iheanača pobedio ukrajinsku Zorju, a istim rezultatm Braga je slavila protiv grčkog AEK-a. Za razliku od ove grupe, u H grupi radovali su se gosti.

Milan je, sa kombinovanim timom, lako slavio na ”Seltik parku” u Glazgovu, a prvi gol za goste, ujedno svoj prvi u dresu Milana, postigao je Rade Krunić. Do poluvremena je Dijaz povisio na 2:0, a nadu Keltima doneo je Elijanusi, kako drugačije, nego posle kornera. Ipak, u sudijskoj nadoknadi Hauge je postavio konačan rezultat.

Još lakši posao imao je Lil u Pragu. Sparta je od 23. minuta, kod rezultata 0:0 ostala sa igračem manje, pa je francuski tim do kraja postigao četiri, a primio samo jedan gol, uz tri pogotka Turčina Jusufa Jazičija.

Najviše golova višeno je u Viljarealu gde je domaća ”Žuta podmornica” slavila sa 5:3 protiv turskog Sivaspora. Uspevali su Turci da sustignu 2:0, zatim i 3:2, ali su ih dva gola Alkasera za samo četiri minuta, potpuno dotukla. Po očekivanju tvrd meč odigrali su Makabi i šampion Azerbejdžana Karabag. Odlučio je pogodak Koena još u 10. minutu.

Nije se postavljalo pitanje pobednika u meču Totenhema i LASK-a. Tim iz Londona je posle prvih 45 minuta vodio sa 2:0, golovima Lukasa Moure i autogolom Andradea. U finišu meča pogodio je i Hjong Son Min, za konačnih 3:0 protiv Austrijanaca.

U grupi sa ”pevcima” i LASK-om su još Ludogorec i Antverp. Belgijanci su slavili u Razgradu sa 2:1, i to posle vođstva Bugara od starta drugog poluvremena.

Dva remija viđena su u K grupi, po gol su postigli austrijski Volfsberger i CSKA iz Moskve. Gosti su poveli već u 5. minutu, ali je domaćin iz penala izjednačio u finišu poluvremena. Za Volfsberger je igrao bivši igrač Zvezde Dejan Joveljić, dok je bivši Partizanovac Nemanja Rnić bio na klupi. U Zagrebu, u meču između Dinama i Fejnorda nije bilo golova, a moglo ih je biti. Gosti su promašili penal preko Berguisa još u 8. minutu, a od 73. igrali su sa čovekom manje zbog isključenja Argentinca Senesija, međutim, ”modri” to nisu iskoristili, pa je meč u Zagrebu bio jedini bez golova od svih u prvom kolu Lige Evrope, a odigrana su 24 meča.

Grupa G:

Lester – Zorja 3:0 (2:0)
Braga – AEK 3:0 (1:0)

Grupa H:

Seltik – Milan 1:3 (0:2)
Sparta – Lil 1:4 (0:1)

Grupa I:

Viljareal – Sivaspor 5:3 (2:2)
Makabi T.A. – Karabag 1:0 (1:0)

Grupa J:

Ludogorec – Antverp 1:2 (0:0)
Totenhem – LASK 3:0 (2:0)

Grupa K:

Dinamo Zagreb – Fejenord 0:0
Volfsberger – CSKA 1:1 (1:1)

Grupa L:

Liberec – Gent 1:0 (1:0)
Hofenhajm – Crvena zvezda 2:0(0:0)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ludnica u Njujorku, trener File osuo paljbu po sudijama: Video je da sam tražio tajm-aut (VIDEO)

Pored meča u Denveru, gde je Džamal Marej postigao koš za pobedu Denvera protiv Lejkersa, ništa manje luda završnica...

POVEZANE OBJAVE