Volden o prelasku u Crvenu zvezdu: To je bilo najbolje za moju karijeru

Dosta bure je letos izazvao prelazak Korija Voldena iz Partizana u Crvenu zvezdu.

Amerikanac je bio jedan od najzaslužnijih igrača za dobru sezonu crno-belih koju je prekinula pandemija koronavirusa. On je objasnio zbog čega je dolučio na korak za koji je znao da će izazvati toliko pompe.

Velika je promena, veliki izazov. Ovo je nešto novo, što sam i očekivao kada sam doneo odluku, ali spreman sam za to. Bila je to, očigledno, teška odluka. Zahtevala je mnogo razmišljanja, uneo sam veliki deo sebe u to, porodica mi je mnogo pomogla u tome, ali je na kraju to bila najbolja moguća odluka za mene i moju košarkašku karijeru, rekao je Volden u intervjuu za Sportklub.

On je istakao da je bio svestan posledica.

Naravno, razmišljao sam o tome. Razmišljao sam o dobrim i lošim stranama. Ali, dok sam bio u Partizanu nisam mislio da ću biti u ovom timu, ali je to put kojim sam izabrao, tako je na kraju ispalo. To je jednostavno korak napred. Kada sam došao da igram u Evropi želeo sam da igram u Evroligi, osetio sam da sam spreman, da sam spreman za tu priliku, a ona se i pojavila. I doneo sam tu odluku, iako je bila teška, rekao je Volden.

Voldenu je ovo prvi put da igra u Evroligi. On ističe kako je sad sve drugačije u odnosu na dosadašnje evropsko iskustvo.

Sve je teže – brzina, fizički aspekt, inteligencija same igre, putovanja… Sve predstavlja veliku promenu, ali za to se i spremate, tokom karijere se pripremate da biste bili spremni za to. Ono što su moji kvaliteti kojima mogu da pružim Zvezdi su brzina, energija, napor, strast prema košarci, ljubav prema njoj, verujem da je izuzetno zarazna i može da bude inspirativna za gledanje. Što se tiče mojih saigrača, mogu da im prenesem tu energiju, da budem primer i pomognem timu da bude bolji.

Na kraju je istakao koliko mu znači rad sa Sašom Obradovićem.

On je perfekcionista, zahteva perfekciju, nema lenčarenja, veoma je zahtevan, i to mi se sviđa. Volim trenere koji od vas traže mnogo, koji su strogi. Ako napravim grešku, on mi to stavi do znanja i to cenim kod trenera, završio je Volden.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLEDNJI POZIV: Preuzmi deo NAGRADNOG FONDA od čak 1.200.000 DINARA!

Pred vama je poslednja šansa da se pridružite i postanete deo promocije KEŠ MANIA u MERIDIANU. Pitate se zašto...

POVEZANE OBJAVE