Zvezda zasijala protiv CSKA: Čudesni Lojd za drugi trijumf crveno-belih

Crvena zvezda – CSKA Moskva 86:84
(18:20, 17:23, 11:8, 27:22, 13:11)

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su drugu pobedu u ovoj sezoni Evrolige.

Crveno-beli su porazili moskovski CSKA u dvorani “Aleksandar Nikolić” u neizvesnom meču, koji je rešen u produžetku, najviše zahvaljujući sjajnoj igri Džordana Lojda. Zvezda je drugi put u istoriji trijumfovala protiv ruskog giganta.

U prvoj deonici uspostavljena je agresivna igra na obe strane. Bilo je i grešaka, ali i dobrih akcija. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, bilo je 5:2 za Zvezdu, pa 5:9, pa 10:9. U finišu ovog kvartala CSKA je zaigrao konstantnije u napadu . Bilo je primetno mučenje Terija sa Šengelijom u odbrani, a Zvezda je završila sa minusom od samo dva poena zahvaljujući individualnim potezima Lojda, Voldena i potom Ročestija.

“Armejci” su početkom druge četvrtine nastavili da igraju u ritmu koji im apsolutno odgovara. Zategli su izabranci Dimitrisa Itudisa odbranu, a u napadu su imali dovoljno dobrih rešenja.  U 15. minutu nakon trojke Klajburna bilo je plus 7 za goste (24:31), iako je Džejms upisao samo dva poena. Lojdovih 3+1 nakon tajm-auta vratilo je Zvezdu u igru, ali to nije previše uzdrmalo CSKA, koji na poluvreme uspeo da ode sa osam poena prednosti. Kod crveno-belih su bolji od ostalih bili Lojd sa 14 i Volden sa sedam poena.

Po povratku sa odmora Zvezda je imala nekoliko vezanih napada zbog dobrog ofanzivnog skoka, ali ih nije materijalizovala. CSKA je serijom 6:0 stekla 14 poena prednosti (35:49).Nakon tajm-auta Lojd je prekinuo crnu seriju. Zaigrali su domaći tada malo kvalitetnije u odbrani i nakon trojke Voldena vraćen je jednocifren minus u 27. minutu (42:51).Usledio je period bolje igre crveno-belih, odbrana je radila posao, gosti nisu više od četiri minuta uspeli da poentiraju, ali je Zvezda pogodila samo preko Jagodića Kuridže i Terija, pa je CSKA u poslednjih 10 minuta ušao sa pet poena viška (46:51).

Strelci su uhvatili ritam početkom poslednjeg perioda igre. Zvezda je nakon trojke Rita izjednačila na 56:56 nešto manje od sedam minuta pre kraja, ali problem su bile četiri lične greške Voldena, Lojda i Terija. Heket je sa pet uzastopnih poena vratio prednost gostima i primorao Sašu Obradovića na minut odmora. Heket je nastavio da pogađa, ali je imao domaćin odgovor na drugoj strani. Igralo se koš za koš, ali je Heket bio prevaga za CSKA. Nova trojka u 38. minutu donela je novih +6 (64:70).

Delovalo je da se Zvezda gasi, ali je usledio sjajan period izabranika Saše Obradovića. Serija 7:0, pet poena Davidovca za 30 sekundi, za vođstvo crveno-belih 71:70 na minut i tri sekunde pre kraja, prvo nakon prve četvrtine.

Ipak, Heket je pogodio novu trojku u sledećem napadu. Lojd je potom doneo izjednačenje sa linije penala. Do kraja napade nisu iskoristili Džejms i Lojd i meč je otišao u produžetak.

Na početku produžetka viđene su dve fantastične akcije Ročestija i Terija, a nakon trojke Lojda bilo je plus pet za Zvezdu (80:75).

Lojd je nastavio da niže uspešne akcije. Zvezda je imala konstantnu prednost od tri do pet poena. Na drugoj strani se probudio Džejms. CSKA je došao do poravnanja skora (84:84). Lojd je ponovo preuzeo stvari u ruke za novo vođstvo Zvezde.

Do kraja nije više bilo poena, a Džejms je promašio trojku sa zvukom sirene za veliko slavlje među igračima i stručnim štabom Crvene zvezde.

Lojd je završio meč za 31 poenom i šest skokova. Kori Volden je dodao 12, Jagodić Kuridža 11, a Emanuel Teri 10 koševa.

U ekipi CSKA Danijel Heket je ubacio 29, a Vil Klajburn 18 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUFINALE ABA LIGE: Partizan i Zvezda nemaju gde da igraju svoje mečeve

Poznati su svi polufinalisti ABA lige, ali kako stvari stoje polufinalne utakmice neće skoro početi. U borbi za polufinale sastaju...

POVEZANE OBJAVE