Himki čeka Zvezdu sa 0-5!

Himki – Makabi 87:89 (18:16, 15:20, 22:22, 26:23, 6:8)

Košarkaši Himkija i posle pete utakmice još uvek nemaju pobedu u Evroligi ove sezone.

Klub iz Podmoskovlja je bio veoma blizu prvog trijumfa, vodili su sa 84:81 u regularnom toku i 9 sekundi pre kraja primili trojku od najboljeg šutera Makabija na ovoj utakmici. Tajler Dorsi je ubacio 8 trojki večeras iz 13 pokušaja, ali je i pored toga Himki imao šut za pobedu u poslednjim trenucima.

Aleksej Šved, koji se vratio u tim promašio je uz zvuk sirene pa je pobednik rešen u dodatnih 5 minuta. Rusi su u regularnom toku imali i dvocifrenu prednost (+10 u prvoj četvrtini), uspeli su i dva puta da povedu u produžetku, ali je Makabi uglavnom kontrolisao situaciju.

Ipak, i u takvim uslovima, nakon promašenog penala Vilbekina domaćin je dobio priliku novu priliku da pobedi, ali je Miki promašio trojku.

Dorsi je predvodio Makabi sa 26 poena, Ante Žižić je postigao 16, a Kalojaro 15 poena. Sa druge strane Šved je bio najefikasniji kod Himkija sa 32 poena i 11 asistencija, Monro je dodao 15, a Buker 14 poena.

U narednom kolu Himki će 30. oktobra od 18 časova dočekati Crvenu zvezdu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pokuševski se “pohvalio” svojim urnebesnim izvođenjem auta na kraju NBA sezone, pa otkrio da li će igrati za reprezentaciju (VIDEO)

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski na velika vrata je ušao u NBA ligu kao visokopozicionirani pik na Draftu, kada ga...

POVEZANE OBJAVE