Istorijski trijumf Lestera, Marfi ukrao pobedu “vukovima”, prvi poraz Evertona [VIDEO]

Nastavljena su uzbuđenja u Premijer ligi.

Lester je prekinuo niz od dva poraza i posle 47 godina pobedio Arsenal u Londonu. Prosto je neverovatno da ”lisice” tako dug period nisu imale trijumf protiv ”tobdžija” u Londonu, ali je i taj crni rekord srušen. Najveće zasluge za pobedu idu tandemu rezervista Čengizu Underu, koji je dobro centrirao, i Džejmiju Vardiju koji je glavom poslao loptu iza leđa Lenoa. Bila je to prva ozbiljnija prilika gostiju, dok je Arsenal imao nekoliko pre toga, ali nije realizovao nijednu. Mogao je Vardi da postigne još jedan gol, ali je nemački golman bio uspešniji od njega u sudijskoj nadoknadi. Lester je sada četvrti, sa samo bodom manje od vodećeg liverpulskog tandema koji je sakupio po 13 bodova. Arsenal je ostao na 9 osvojenih bodova.

I četvrti put uzastopno Vulverhempton i Njukasl su završili međusobni duel rezultatom 1:1. Golova na ”Molinou” nije bilo sve do 80. minuta, mada su domaći imali više prilika za vođstvo, a jednom su pogodili i okvir gola. U tom 80. minutu odbijena lopta je ”legla” na nogu Raulu Himenezu i ovaj ju je polsao iza leđa golmana gostiju Darloua. Izgledalo je da bodovi ostaju u Vulverhemptonu, ali je u 89. minutu dosuđen slobodan udarac za ”svrake” koji je lukavo izveo Džejkob Mari i iznenadio loše Rui Parisija, koji je loše postavio živi zid. ”Vukovi” sada imaju deset bodova i na 9. su mestu, dok je Njukasl sakupio 8 i trenutno je 14.

U prvom meču dana lider na tabeli, ekipa Evertona izgubila je na gostovanju u Sautemptonu. Bio je to prvi poraz čete Karla Anćelotija, a trijumf ”svecima” doneli su Vord-Praus u 27. minutu i Če Adam sedam minuta docnije. Everton je ostao na čelu tabele zahvaljujući boljoj gol razlici u odnosu na gradskog rivala Liverpul, dok je Sautempton sada 6. sa deset bodova.

Vulverhempton – Njukasl 1:1 (0:0)
Himenez 80′ – Marfi 89′

Arsenal – Lester 0:1 (0:0)
Vardi 80′

Sautempton – Everton 2:0 (2:0)

Vord-Praus 27′, Če Adam 34′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED DERBI: Imaju ideje da iznenade rivala, žao mu je zbog kartona

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra Partizan u 173. večitom derbiju. Nakon 30 kola ligaškog dela, crveno-beli imaju +7 u odnosu...

POVEZANE OBJAVE