Itudis: Zvezda zaslužila pobedu, Milutinov je povraćao na poluvremenu

Trener košarkaša CSKA iz Moskve Dimitris Itudis rekao je da je COVID-19 napravio ozbiljne probleme svim timovima u Evropi, a ujedno se i osvrnuo na poraz od Crvene zvezde u četvrtak.

Prema rečima Itudisa, Zvezda je zaslužila pobedu u Beogradu, ali je Grk istakao da su postojali i određeni problemi u timu.

– Došli smo sa tri-četiri igrača koji se oporavljaju od koronavirusa. Nismo videli Nikolu Milutinova… Povraćao je na poluvremenu. Način treninga posle preležanog kovida je specifičan. Izgubili smo u produžetku utakmicu u kojoj smo 30 minuta igrali dobro. Zvezda je zaslužila pobedu – rekao je Itudis za MaxBet radio.

Itudis je istakao da su uslovi za treniranje i igranje košarke u doba koronavirusa izuzetno teški.

– Himki, Asvel, Zenit, mi… Svi mi smo imali mnogo problema sa kovidom. Posledice koje ostavlja nije samo u tome da igrač propusti 3, 4 utakmice, nego izgubi skoro sve što je stekao na pripremama. Zahteva, dakle, neki drugi način treniranja. Nije se to samo desilo nama, ali nismo znali kako da reagujemo u tim okolnostima. Nije znala ni Evroliga. Počelo je s 20:0 kad se ne odigra utakmicu zbog korone, pa sad toga nema. U nekim zemljama se igra s publikom, u nekima je nema. Neki odlažu, mi ne odlažemo, iako smo imali pozitivne na koronu. Recimo, sat vremena pre početka treninga rekao je doktor da imamo sumnjiv test i  odložio sam ga jer nije smelo da bude kontakta među igračima. I tako sam odložio tri treninga… To je nenormalna situacija. Verujem da se većina timova bori sa tim. Žalgiris i Bajern nemaju problem sa kovidom, zajedno treniraju i zajedno igraju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OTKLONJENE SVE DILEME: Ledej definitivno ne igra protiv Olimpijakosa

Košarkaši Partizana u 32. kolu Evrolige dočekuju Olimpijakos. Za oba tima je ova utakmica važna. Pirejci bi da imaju prednost...

POVEZANE OBJAVE