Javor odoleo na “Marakani”, Ivanić promašio penal! [VIDEO]

Crvena zvezda – Javor 0:0

Crvena zvezda i Javor su na stadionu “Rajko Mitić” popularnoj “Marakani” odigrali susret bez golova u okviru 12. kola Linglong Super lige Srbije.

Javor je odigrao dobar meč, odoleo je napadima domaćih u nastavku i zasluženo stigao do boda.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković na startu utakmice je na teren poslao nekoliko igrača koji nisu bili u prvom planu što se odrazilo na igru crveno-belih.

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Eraković, Pankov, Radulović (od 46. Rodić) – Petrović – Spiridonović (od 46. Katai), Nikolić, Ivanić (od 67. Pavkov), Gavrić (od 46. Falčineli) – Ben (od 73. Vukanović).

JAVOR: Lazović – Jevtić, Pavišić, Otašević, Jevremović – Maričić, Piščević – Zvekanov, Šćepanović, Ilić (od 67. Tanko) – Luković (od 90+2 Sević).

Gosti su krenuli ofanzivo i u četvrtom minutu je atraktivno pokušao Jevremović, ali je šutirao pored gola. Potom je preko gola u sedmom minutu šutirao Ilić.

Zvezda je zatim preuzela inicijativu,a prvu polupriliku imala je u 19. minutu, kada je Gavrićev slobodan udarac uktotio golman Lazović. Usledilo je nekoliko neuspešnih pokušaja Spiridonovića, a i Nikolićev nije pogodio metu.

Najveću priku u prvom delu domaći su imali u 38. minutu. Lazović je odbrani zicer Ivaniću, a potom je Gobeljić odbijenu loptu poslao pored gola.

Mogao je i Javor do vođstva dva minuta pre kraja prvog dela. Odlično je centrirao Maričić, a Zvekanov nije dobro zahvatio loptu glavom u idealnoj situaciji.

Stanković je na poluvremenu izvršio tri izmene. Ušli su Katai, Falćineli i Rodić umesto Gavrića, Spiridonovića i Radulovića.

Krenula je Zvezda ofanzivno, ali je prvi ozbiljniji pokušaj imao Javor, kada je Otašević u 51. minutu šutirao preko gola.

U 54. minutu, Zvezda je izvela munjevit kontranapad, Ivanić je uposlio Bena, koji se namestio na levu nogu, ali je njegov pokušaj bio neprecizan.

U 59. minutu sudija Čolović dosudio je jedanaesterac za Zvezdu nakon kontakta Maričića i Kataija, ali je Đorđe Lazović odbranio udarac Mirka Ivanića sa 11 metara.

Bio je Ivanić u još jednoj šansi nakon penala, ali večeras nije ga nije išlo, pa ga je zamenio Pavkova, a Zvezda je zaigrala sa dva napadača.

Sve više su stezali crveno-beli obruč oko gola gostiju. Katai je u 69. minutu šutirao iskosa, a Lazović je loptu skrenuo u korner, nakonkojeg je Eraković glavom zamalo bio neprecizan.

Lazović je još jedanput skinuo zicer u 74. minutu. Nakon centaršuta Kataija Pavkov je šutirao glavom, a Lazović je uz pomoć prečke sjajno intervenisao.

Pavkov se našao u stopostotnoj šansi pet minuta pre kraja, ali nije dobro reagovao nakon pokušaja Gobeljića.

Javor je zapretio iz jontre na početku 88. minuta, ali je Popović dobro intervenisao nakon udarca Lukovića.

Vreme je prolazilo, a Zvezda nije uspela da pronađe rešenje za organizovanu i čvrstu odbranu Javora.

Crveno-beli su upisali 32. bod i vode na tabeli, dok je Javor stigao do 15. boda i nalazi se na 14. mestu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO KLS: Borac u trileru savladao Spartak

Počeo je plej-of u okviru KLS-a, a takmičenje je otvorila utakmica u Čačku iizmeđu Borca i Spartaka. Učesnik ABA lige...

POVEZANE OBJAVE