Mega bila blizu senzacije, Petrušev promašio trojku za produžetak

Mega Soccerbet – Crvena zvezda 73:76 (18:24, 17:16, 18:15, 20:21)

Duel dve neporažene ekipe pripao je Crvenoj zvezdi, ali je Mega propisno namučila crveno-bele, da bi na kraju meča Petrušev promašio trojku za produžetak.

Vrlo dobro meč je otvorio Marko Jagodić-Kuridža, koji je upisao pet od prvih sedam poena svog tima, od čega je jedna bila trojka. Podjednako dobro započeli su i jedni i drugi, Mega je bila u zaostatku od početka utakmice, ali minimalnom. Ipak, pojedini promašaji Simonovića i Cerovine dopustili su Crvenoj zvezdi da se odmakne. Trojkom Lengstona Hola, gosti su otišli na plus četiri (6:10), a onda je treću trojku na utakmici pogodio i Ognjen Dobrić za plus sedam.

Nije dobro branila Mega šut spolja u ranoj fazi utakmice, a raspoloženi šuteri Zvezde su to i te kako iskoristili. Ništa nije mogla da pogodi Mega, Cerovina i Petrušev nisu koristili svoje prilike, a novom trojkom, ovog puta Korija Voldena, Zvezda je došla do 20:6 posle pet i po minuta igre. Konačno je krenula i Mega da igra na ovoj utakmici i serijom od 9:0 stigla na šest poena minusa u odnosu na ekipu Saše Obradovića. Petrušev je tada delovao nezaustavljivo (11 poena) i primorao trenera Crvene zvezde da pozove tajm-aut.

Uprkos svemu, Crvena zvezda je zadržala prenost u prvoj deonici i sa 24:18 okončala uvodni deo meča, ali impresivan niz Mege od 10:0 svakako da nije davao Obradoviću mira. Ponovo je početak četvrtine bio problem za Megu, a s druge strane, Crvena zvezda je ponovo zaigrala odlično i ponovo došla na +14. Zahvaljujući odličnom Jagodić-Kuridži, te Lojdu i Holu, gosti su povratili veliku prednost.

Kao preslikana bila je druga deonica, pa je Mega tako ponovo serijom došla do -6, ali ovog puta, na krilima Marka Simonovića. Dalekometna trojka Korija Voldena, ponovo je donela Crvenoj zvezdi dvocifrenu prednost, ali seriju promašaja Mege poništava Milenko Tepić pogotkom za tri poena. Upravo je i u narednom napadu pogodio najiskusniji u sastavu domaćeg tima za 40:35 u prvom poluvremenu.

U trećoj četvrtini crveno-beli su u nekoliko navrata došli do +8, što je bila najveća prednost u ovom periodu, ali je uporna Mega uspela da uhvati priključak. Serijom od 7:0 domaćin je došao do izjednačenja (50:50), trojkom Kazalona i do vođstva 41 sekundu pre kraja treće četvrtine. Seriji Mege prethodilo je isključenje Saše Obradovića koji je dobio dve tehničke greške. Ipak, Volden je sa tri slobodna bacanja vratio prednost svom timu i na isteku 30. minuta bilo je 55:53.

Odlučujuća četvrtina počela je sa 5 uzastopnih poena Mege, a nakon koša Petruševa semafor je pokazivao 60:57 za domaćina. Hol i Lojd su ponovo doveli Zvezdu u vođstvo, a nakon tajm-auta Vlade Jovanovića mini seriju crveno-belih prekinuo je Mišković. Ekipe su u poslednja dva minuta ušle potpuno poravnate (68:68), a nakon koševa Jagodić-Kuridže i Petruševa 70:70 minut i 20 sekundi pre kraja. Hol je pogodio oba slobodna bacanja, a posle izgubljene lopte Miškovića poentirao je i Davidovac za 74:70 16 sekundi pre kraja. Posle tajm-auta Mege trojku je pogodio Mišković, a nakon tajm-auta fauliran je Lojd. Pogodio je oba penala 4 sekunde pre kraja, a na drugoj strani Petrušev nije pogodio trojku za produžetak.

Lojd je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 19 poena, Jagodić Kuridža je dodao 13, a dvocifren je bio i Volden sa 11 poena. Kod Mege Petrušev 22 poena, Simonović 16, Cerovina 11, dok je Milenko Tepić imao 8 poena, 9 skokova i 8 asistencija.

(Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE