Partizan slomio Cedevita Olimpiju u poslednjih 10 minuta

Partizan – Cedevita Olimpija 86:77
(16:19, 22:21, 26:24, 22:13)

Partizan je u derbi susretu četvrtog kola ABA lige savladao Cedevita Olimpiju u Beogradu.

Izabranici Vlade Šćepanovića su boljom igrom u poslednjoj deonici slomili otpor velikog rivala i upisali drugi trijumf u regionalnom takmičenju ove sezone.

Crno-bele nije išao šut na startu, ali su to nadomestili dobrim ofanzivnim skokom. Takođe, viđeno je mnogo grešaka i nepovezanih akcija na obe strane. Partizan je na početku bio u prednosti, ali su gosti iz Ljubljane serijom od sedam uzastopnih poena stigli do vođstva od 8:13. Domaći su napravili čak pet grešaka u tom periodu. Šćepanović je reagovao tajm-autom i uveo Gordića, koji je malo stabilizovao igru u napadu, ali su igrači Cedevita Olimpije pogađali trojke i nakon prvih 10 minuta imali prednost od tri poena.

Kapiten Partizana Novica Veličković je trojkama na kraju prve i početkom druge deonice doneo izjednačenje Partizanu, koji je poveo nakom nove akcije Gordića i Mike u 12. minutu. Braun je na kratko prekinuo nalet crno-belih, koji su zaigrali daleko bolje u fazi odbrane i poveli sa 25:22. Imao je Partizan u dva navrata i plus pet (35:30, 38:33) nakon trojki Milera-Mekintajera ali Cedevita Olimpija predvođena Blažićem nije dozvoljavala domaćem sastavu da se ozbiljnije odlepi, i konačno serijom 7:0 na poluvreme ode sa dva poena viška.

Cedevita Olimpija je nakon prelaska Partizana u vođstvo na startu trećeg kvartala, odgovorila sa dve trojke, što je primoralo Šćepanovića na ravi minut odmora. Reagovali su crno-beli i vratili egal, ali je ponovo Blažić sa pet poena još jedanput kaznio propuste u odbrani Partizana. Cedevita je stalno bila u vođstvu i kada je Partizan uspevao da izjednači (dve trojke Milera-Mekintajera), usledio je odgovor na drugoj strani i nova prednost za goste. Međutim, Miler-Mekintajer je nastavio da rešeta koš gostiju i konačno je Partizan poveo (63:61), ali se kod gostiju Murić pridružio Blažiću, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo u potpunom egalu.

Gordić je ubacio četiri poena na startu, pa je trener gostiju Jurica Golemac posegao za minutom odmora. Ispostavilo se da je urodio plodom, jer je partizan zaustavljen i ponovo je Blažić doneo prednost Cedevita Olimpiji (68:69), a potom je pogodio i trojku sa osam metara (68:72). Partizan je u igri držao skok u napadu a nakon jednog od njih je Pejdž ubacio trojku, a potom još jednim dalekometnim šutem napravio preokret (74:72).

Crno-beli su materijalizovali nekoliko dobrih odbrana i dva minuta i 24 sekundi pre kraja stekli do tada najvećih plus 6 (78:72). Nije uspeo novi tajm-aut Golemca, a u narednom napadu Gordić pogađa trojku, uz faul pod košem, nakon kojeg Dangubić ubacuje još jednu trojku za 12 poena viška i mirnu završnicu.

Kodi Miler-Mekintajer bio je najefikasniji kod pobednika sa 17 poena, a Rašon Tomas je uz 13 poena imao i 12 skokova. Nemanja Gordić je dodao 11 koševa i sedam asistencija, dok je Nemanja Dangubić ubacio 10 poena.

U ekipi Cedevita Olimpije briljirao je Jaka Blažič sa 24 poena, Edo Murić je upisao 13, a Džerod Džouns 11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE