Živadinović bez dlake na jeziku: Stanković treba da vodi mlađe kategorije 5 godina, Zvezda nikad slabija

Milan Živadinović se nikada nije libio da kaže ono što misli, a ovoga puta na meti njegovh kritika bila je igra Crvene zvezde u Nemačkoj i trener Dejan Stanković.

Popularni Bard rekao je u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” na Maxbetsport radiju da Zvezda nikada nije bila slabija i dotakao se komentara navijača na društvenim mrežama koji su bili zadovoljni izdanjem svojih ljubimaca.

Ovde se namešta sve, pogotovo te društvene mreže. Zvezda nikad slabija nije bila. Hofenhajm je drugorazredna ekipa u Nemačkoj. Zvezda nije imala hrabrosti, nije imala taktiku da napadne, nego samo da se brani. Normalno da vas na kraju utakmice kazne i izubite s 2:0. Nema potrebe za tim, treba da im se suprotstaviš hrabrom i napadačkom igrom. Zna se da će sudije malo da naginje ka nemačkoj ekipi. I onda se desi da izgubiš bezveze, rekao je bivši trener crveno-belih.

Potom je usledio i red saveta za Dejana Stankovića.

Dejan Stanković mora da shvati da mora da bude prvo pet godina s mlađim kategorijama. Da shvati da vodi prvi tim Zvezde. Ljudi moji, da li zna ko je sve vodio prvi tim Zvezde… Branko Stanković, Miljan Miljanić, da ne nabrajam sve… Da bi bio trener Zvezde moraš da imaš neviđeno iskustvo, intuiciju i da znaš kako da razgovaraš s igračima.

Živadinović je otkrio koliko treneri zaista sastavljaju ekipe.

Kad praviš ekipu i sve staviš na papir, na toj poziciji šest meseci pratiš igrača kojeg treba da dovedeš. Praviti tim je velika stvar to je spektakl, mogućnosti trenera. Kod nas trener ne sastavlja tim, već neki član uprave koji dođe sa nekim mafijašima, posle podele lovu, a već posle dva meseca se vidi da taj igrač nema kvalitet. Igrač Zvezde mora mentalno da bude dovoljno jak. Ja sam bio strog. Igrače sam učio kako se jede, gde se drže nož i viljuška. Kako se gaće menjaju. To sada ne znaju. Pola nisu završili osnovnu školu, zaključio je Živadinović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda značajno oslabljena u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u petak igraju meč protiv Real Madrida u okviru 32. kola Evrolige. Crveno-beli u meč sa liderom...

POVEZANE OBJAVE