Agonija Partizana se nastavlja: Radnički kaznio promašaje crno-belih

Radnički (N) – Partizan 1:0 (0:0)
Pantelić 78′

Fudbaleri Partizana nisu iskoristili kiks Crvene zvezde u duelu sa Javorom.

Naprotiv, crno-beli nakon 12. kola zaostaju devet bodova sa vodećom ekipom.

Radnički je u Nišu minimalno porazio Partizan, a junak susreta bio je Dušan Pantelić, koji je kaznio promašaje gostiju.

RADNIČKI: Ristić – Aksentijević, N. Stevanović, N. Marković, Ćirković – Kovačević, Pantelić (od 81. Petrović) – Đuričković (od 81. Momčilović), Živković (od 71. Đurić), Gavrić (od 93. Lazić) – Đuranović (od 71 Kasalica).

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Banjak, Obradović – Zdjelar – Lutovac (od 76. Šćekić), Natho (od 85. Brežančić), F. Stevanović (Holender 46) – Asano (od 76. Štulić), Bajbek (L. Pavlović od 62).

Lutovac je u osmom minutu uputio prvi udarac ka golu, ali je golman Radničkog Ristić bio na mestu. Minut kasnije Obradović je odlično prošao po levoj strani, a Ćirković je uspeo da reaguje ispred Bajbeka i izbaci loptu u korner.

Crno-beli su izveli dobru akciju u 22. minutu, Filip Stevanović je povukao loptu, lopta je stigla do Lutovca na desnom krilu, koji je povratnom loptom našao 18-godišnjeg krilnog igrača. Ipak, dobro je intervenisao iskusni Ristić.

Radnički je u 25. minutu uputio prvi udarac u okvir gola, kada je Gavrić nakon kornera šutirao pravo u naručje Stojkovića. U sledećem napadu Radnički je ponovo pripretio, ali je Banjak uklizao ispred Gavrića.

Partizan je napadao i stvarao poluprilike, ali je nedostajala realizacija. Prvo je Asano bio u prilici nakon akcije Miljkovića, Lutovca i Bajbeka, ali je izblokiran u odsudnom momentu. Potom je i agilni Lutovac okušao udarac, koji je zaustavio Ristić, kao i pokušaj Stevanovića u 38. minutu.

U drugom minutu nastavka Bajbek se našao u izglednoj poziciji, ali je loše zahvatio loptu.

Obradović je opasno ugrozio gol Radničkog u 57. minutu, kada je sjajno desnom nogom šutirao nakon kombinacije sa Holenderom, koji je ušao sa klupe umesto Stevanovića i debitovao za crno-bele, ali je Ristić fantastično izvadio loptu iz gornjeg levog ugla.

Holender je tri minuta kasnije šutirao pored gola i propustio priliku da na debiju postigne gol.

Napadi Partizana su se nastavili, Pavlović je izabacio Asana po levoj strani, koji je dodao Obradoviću, ali je nekadašnji reprezentativac Srbije loše zahvatio loptu.

Radnički je kaznio promašaje crno-belih. U 78. minutu je Aksentijević prošao po desnoj strani nakon greške Obradovića, na odbijenu loptu je natrčao Dušan Pantelić i udarcem sa 20-ak metara savladao Stojkovića.

Partizan je potom zapao u probleme, Radnički se organizovano branio i do kraja nije dozvolio crno-belim da ozbiljnije ugroze Ristića.

Radnički je ovim trijumfom skočio na šestu poziciju sa 21 bodom, dva manje od Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Preminuo legendarni košarkaš Fortituda, osvojio trofej sa Dušanom Ivkovićem (VIDEO)

Tužna vest stiže iz Kostarike. Kako prenosi Fortitudo Bolonja, nekadašnji sjajni šuter Ruben Daglas preminuo je u 44. godini života. On...

POVEZANE OBJAVE